Tgrt Haber

AK Partili isimden heyecanlandıran asgari ücret mesajı: Daha da yukarı çekecek

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
18 Aralık 2023 11:35 - Güncelleme : 18 Aralık 2023 11:42
AK Partili isimden heyecanlandıran asgari ücret mesajı: Daha da yukarı çekecek

Milyonlarca kişinin gözü Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2. toplantısındayken AK Parti'den asgari ücret zammına ilişkin heyecanlandıran bir açıklama geldi.

Asgari Ücret​ Tespit Komisyonu 2. toplantısı bugün gerçekleştirilecek. 2024​ yılının asgari ücret rakamını görüşmek üzere bir kez daha toplanacak komisyonun, zam​ için ilk rakamları masaya yatırması bekleniyor. Milyonlarca çalışanın gözü kritik toplantıdayken AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu​, asgari ücrete ilişkin heyecanlandıran açıklamalarda bulundu. 

Ocak başında ortaya çıkacak enflasyon oranının da değerlendirilmesiyle memur ve emeklilerin yaşam standardını daha yukarı çekecek, alım gücünü artıracak maaş düzenlemesinin söz konusu olacağını söyleyen Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da sürekli tekrarladığı 'çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz' sözünü yineledi.

"ÇALIŞANLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEK İSTİYORUZ"

Vatandaşların alım gücünü artıracak bir rakamın ortaya çıkacağını aktaran Akbaşoğlu, "2024'e girerken çalışanlarımızın da yüzlerini güldürmek istiyoruz. Ocak başında ortaya çıkacak enflasyon oranının da değerlendirilmesiyle memur ve emeklilerimizin yaşam standardını daha yukarı çekecek, alım gücünü artıracak maaş düzenlemesi söz konusu olacak" ifadelerini kullandı.

ENFLASYON MESAJI

Orta Vadeli Programla enflasyonun "tek rakama" indirilmesi için dört koldan mücadele edildiğinin altını çizen Akbaşoğlu, petrol ve doğalgaz alanlarındaki adımların hızlandırıldığını, bunların bütçeye olumlu yansımalarının hissedileceğini aktardı.

"TÜRKİYE'Yİ BERABER YAŞAYACAĞIZ"

Akbaşoğlu, doğalgaz ve petroldeki yerlilik oranının artırılmasının cari açığın azaltılmasını sağlayacağını söyleyip konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Oradan elde edeceğimiz gelirlerle Aile ve Gençlik Fonu'nu kurduk. İlk önce deprem bölgesindeki 11 ilimizde evlenecek çiftlerimize 150 bin lira, 2 yıl ödemesiz, 4 yıl faizsiz ödenecek şekilde evlilik kredisi verilecek. Gelirler bu fonda birikip bütün Türkiye'de, 81 ilde bu imkanı ortaya koyacağız. 2024'den itibaren 2028'e kadar seçim vaatlerimizi bir bir yerine getireceğimiz gibi kişi başına milli geliri çok daha yukarılara çıkarma hedefimiz uygulamadadır. Enflasyonun düştüğü, üretimle beraber yatırımların ve istihdamla ihracatın arttığı, cari fazlaya dayalı büyüme modelinin ete kemiğe büründüğü, hedeflerin bir bir gerçekleştirilerek vatandaşlarımızın refah düzeyinin artırıldığı Türkiye'yi beraber yaşayacağız."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Osman18 Aralık 2023 12:00

Laf ile peynir gemisi yürümez icraat lazım

Sonraki Haber Yükleniyor...