Tgrt Haber

Memur ve memur emeklilerine zamda seyyanen zam muamması! Ne kadar maaş alacaklar?

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
18 Aralık 2023 11:31 - Güncelleme : 18 Aralık 2023 11:40

Milyonlarca kişinin gözü yapılacak olan zamlarda… Asgari ücrete yüzde 50 zam yapılması beklenirken   memur ve memur emeklilerine yapılacak zamlarda 8 bin 77 liralık seyyanen zam kafalarda soru işareti bıraktı. Geçtiğimiz dönem eklenen 8 bin 77 liralık seyyanen zam yeni zamma eklenecek mi? İşte Ankara kulislerinde konuşulan detaylar… 

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren asgari ücret​ toplantıları devam ederken memur​ ve memur emeklilerine de yapılacak zam​ merak ediliyor.  Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün bir kez daha görüşecek, asgari ücrete yüzde 50 zam yapılması bekleniyor. Öte yandan memur ve memur emeklilerine yapılacak zam da merak konusu. Geçtiğimiz aylarda memurlara yapılan 8.077 liralık seyyanen zam, bu yeni zamma dahil edilecek mi? TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, Ankara kulislerinde asgari ücrete ve memur ve memur emeklilerine yönelik zamlara ilişkin kritik bilgiler paylaştı. 

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 50 ZAM KAPIDA 

Asgari ücrete yüzde 50 zam beklendiğini belirten Sözcan, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz​, memur ve memur emeklisine yüzde 50 zam yapılacağını açıkladı. Asgari ücrete yüzde 50 zam olacak olursa, asgari ücretin 17 bin lira seviyesinde olması bekleniyor. Çalışanların beklentisinde o yönde.  Çünkü enflasyon gerçekten çalışanların cebindeki o zamanları götürdü. Gerçekten kayıplar çok fazla. Bir yılda tek seferlik zam yapılacağını göz önünde bulundurursak yüzde elliden aşağı bir zam yapılmaması gerekiyor. Eğer bu yapılırsa asgari ücrete 17.104 liralık bir oran belirlenmesi gerekiyor. Benim beklentim de o yönde.”

8 BİN 77 SAYYANEN ZAM MUAMMASI 

“Memur ve memur emeklilerine yılda 2 kere zam yapılıyor” diye hatırlatmada bulunan Sözcan, şunları söyledi: “Yani şöyle ocak ayında en düşük memur, diyelim ki şu an en düşük maaş 22 bin lira alıyor, yüzde 50 zam ile 30 bin lira maaş alacak.  Ancak şöyle bir durum var. Memurlara 8.077 liralık seyyanen zam yapılmıştı.  Bu seyyanen yapılan zam, yeni zamma dahil edilecek mi? Yani o seyyanen zam kök gibi hesaplanıp onun üzerine mi yüzde 50 zam yapılacak yoksa o seyyanen zam 8.077 TL hesaba katılmayacak mı? Bu şu an belli değil. Onun da önümüzdeki süreçte netleşeceğini göreceğiz.” 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...