Tgrt Haber

Altın düştü, alım fırsatı mı geldi? İslam Memiş yatırımcının aklındaki soruyu cevapladı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
07 Ağustos 2023 15:21 - Güncelleme : 07 Ağustos 2023 15:46

Altın bu haftaya da 1.700 lira seviyelerinin gerisinde başladı. Tüm piyasalar altın fiyatlanmalarını doğrudan etkileyecek ABD enflasyon verilerine odaklandı. Yatırımcı ise “Gram altındaki gerileme alım fırsatı mı?” sorusunu soruyor. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın piyasalarını değerlendirerek takip edilecek seviyeleri açıkladı.

Gram altın bu haftaya da düşüşle başlamasının ardından gün içinde 1.680 TL seviyelerine geriledi. ABD ekonomisindeki direnç ise ons altının baskılanmasına neden oldu. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş​ TGRT Haber ekranlarından konuya dair önemli açıklamalar yaptı.

ALTIN GÜNE YATAY SEYİRLE BAŞLADI

Altının gram fiyatı, güne yatay seyirle başlamasının ardından 1.681 lira seviyesinden işlem görüyor. Cuma günü altının ons fiyatındaki artışa paralel paralel altının gram fiyatı, günü önceki kapanışının yüzde 0,4 üzerinde1.684 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, güne yatay seyirle başlamasının ardından saat 10.40 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,2 altında 1.681 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda, çeyrek altın 2.760 lira, Cumhuriyet altını 11.150 liradan satılıyor.

ABD EKONOMİSİNDEN GELEN VERİLER PİYASALARIN YÖNÜNÜ BELİRLEYECEK

Küresel piyasalar yeni haftaya karışık bir seyirle başlarken, gözler bu hafta ABD'de açıklanacak enflasyon başta olmak üzere yoğun veri gündemine çevrildi. Geçen hafta açıklanan verilere göre tarım dışı istihdam temmuzda 187 bin kişi artarak beklentilerin altında kalsa da işsizlik oranı yüzde 3,6'dan yüzde 3,5'e geriledi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dikkatle izlediği ortalama saatlik kazanç da yüzde 0,4 artarak 33,74 dolara tırmandı. Söz konusu durum Fed'in gelecek dönem politikalarına ilişkin belirsizliklerin devam etmesine neden olurken, risk iştahını da düşürdü.

Analistler, yurt içinde ise bilanço sezonunun güçlü şekilde devam ettiğini belirterek, şirket finansal sonuçlarının hisse ve sektör bazlı oynaklığı artırabileceğini dile getirdi.
Bugün yurt içinde hazine nakit dengesinin takip edileceğini, yurt dışında ise veri gündeminin sakin olduğunu aktaran analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.930 doların destek, 1.970 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

Altın düştü, alım fırsatı mı geldi? İslam Memiş yatırımcının aklındaki soruyu cevapladı

ORTA VE UZUN VADELİ YATIRIM İÇİN ALIM FIRSATI

Altın piyasalarını değerlendiren İslam Memiş, bu hafta ABD enflasyon verilerinin açıklanacağını hatırlatarak şunları kaydetti: Onsu takip eden yatırımcı 1918-1960 dolar aralığını takip etmeli. Bu ay içinde gram altın​ TL fiyatlarında karşımıza çıkan rakam 1.6180-1.730 lira aralığı. Ons altında daha yatay bir süreç beklenebilir. Gram altında 1.700 TL’nin altındaki rakamlar orta ve uzun vadeli yatırımcı için alım fırsatı sunuyor. 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...