Tgrt Haber

Altın fiyatları için ters köşe tahmin! Ünlü uzman, beklediği seviyeyi açıkladı: Çin her şeyi değiştirebilir

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: tgrthaber.com
19 Temmuz 2024 11:15 - Güncelleme : 19 Temmuz 2024 11:38
Altın fiyatları için ters köşe tahmin! Ünlü uzman, beklediği seviyeyi açıkladı: Çin her şeyi değiştirebilir

Altın fiyatları ABD enflasyon verilerindeki olumlu gelişmelerle beraber ralliye girdi. FED’in faiz indirimlerine başlayacağına dair beklentiler altın fiyatlarını destekledi. Pek çok uzman altının yıl sonuna kadar yeni rekorlara kıracağını ifade ederken bazı uzmanlar ters köşe tahminlerde bulundu. Buna göre, yükselen altın fiyatları ile talebin düşeceği yılın ikinci yarısında fiyatların gerileyeceği söylendi.

Altın fiyatları haftanın son işlem gününde değer kaybetti. Ons altın geçtiğimiz haftalarda kaydettiği 2 bin 600 dolar rekor seviyesinin altında seyrediyor. Gram altında 2 bin 642 seviyesinin altında kadar gerileyerek yeni güne 2 bin 572 TL’den başladı.

Uzmanlar ons altın ve gram altının yıl sonuna kadar 3 bin TL seviyelerine kadar çıkacağını ifade ediyor. Yatırım danışmanlık şirketi Capital Ekonomics ise farklı bir tahminde bulunularak Çin talebine işaret etti.

DOLAR DESTEK BULDU

Altın, doların ABD'deki güçlü ekonomik verilerle toparlanmasıyla rekor seviyelerden geriledi. ABD doların iş gücü verileri ve ABD Orta Atlantik bölgesinde beklenenden daha güçlü imalat büyümesiyle temmuz ayında desteklendi.

Bu verilerle beraber CME'nin FedWatch Tool'una göre piyasalar artık Fed'in Eylül toplantısında faiz indirimi yapma olasılığının %98 olduğunu belirtiyor.

Altın fiyatları için ters köşe tahmin! Ünlü uzman, beklediği seviyeyi açıkladı: Çin her şeyi değiştirebilir - 1. Resim

ÇİN ALIMLARI HER ŞEYİ DEĞİŞTİREBİLİR

Öte yandan Capital Ekonomist analistlerinden Hamad Hussain, ons altın için tahminlerini açıkladı. Altında yüksek fiyatlar nedeniyle talebin gerileyeceğini ifade eden uzman, yıl sonunda ons altının 2 bin 200 dolar seviyesine kadar gerileyeceğini ifade etti.

Öte yandan altında zaman zaman günlük kayıplar yaşansa da fiyatlar yıl başından bu yana yüzde 19 değer kazandı. Hussian Çin’in 18 ay boyunca aralıksız altın aldığı ancak geçtiğimiz mayıs ayından bu alımları durdurduğunu hatırlattı. Uzman isim Çin alımlarının fiyatlar üzerinde baskı oluşturacağının altını çizdi.

Analist, FED faiz gevşemesinin zaten piyasalarda fiyatlandığını anlattı. ABD hazine tahvillerinin 2 yıl sonuna kadar yüzde 4’e düşeceğini beklediklerini açıklayan Hussain, Çin’de azalan talep ve FED para politikasındaki gevşemenin fiyatları dengeleyeceğini söyledi.

 

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...