Tgrt Haber

Dolar ve altın fiyatlarında son gelişmeler! Gram altın, çeyrek altın ve yarım altında son durum....

01 Şubat 2022 09:12
Dolar ve altın fiyatlarında son gelişmeler! Gram altın, çeyrek altın ve yarım altında son durum....

Şubat ayına girilirken yatırımcılar gözünü hareketlenen döviz kuruna çevirdi. Dolar fiyatları ve altın fiyatlarında son durum merak edildi. Yeni ayın ilk gününde gram altın ve çeyrek altın vatandaşların radarında. Fed kararları sonrası değişkenlik gösteren altın fiyatlarında cumhuriyet altını, tam altın ve yarım altının durumu da araştırılmaya başlandı. Peki gram altın, çeyrek altın ve yarım altın ne kadar? İşte detaylar...

Ocak ayı geride kaldı ve Şubat 2022 itibariyle döviz kurunda hareketlilik yaşandı. Dün dolar endeksindeki yüzde 0.8'lik düşüşe paralel bir şekilde dolar/TL 13.30'un altını görmüştü. Dolar yeni güne ise 13.32 liradan başladı. Analistler Fed Başkanı Jerome Powell'ın son açıklamalarının ardından mart ayında gelecek faiz artırımının fiyatlandığını ve dolar endeksinde kısa vadeli zirvenin dün görülmüş olabileceğini belirtti. Bunun yanında Atlanta Fed Başkanı Bostic'in mart ayı için tercih ettiği faiz artırım miktarının 50 baz puan olmadığını ifade etmesi, Fed'in agresif bir faiz artırımı için istekli olmadığı yorumlarına yol açtı. Ayrıca piyasalarda Ukrayna sebebiyle gerilen NATO-Rusya ilişkileri takip edilmeye devam ediyor.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Dün dolar endeksinde yüzde 0.8'lik düşüş yaşanması altın fiyatlarına olumlu yansıdı. Altının ons fiyatı bu sabah yeniden 1.800 dolarlık kritik seviyenin üzerine tırmandı. 26 Ocak'ta Fed Başkanı Jerome Powell, yaptığı açıklamada mart ayında faiz artırımına gidecekleri yönünde güçlü bir sinyal verdi ve varlık alım programının sonlandırılmasının da zamanının geldiğini belirtti. Bu açıklama öncesi 1.850 dolar civarında seyreden altının ons fiyatı, ABD tahvil getirilerindeki yükselişle beraber değer kaybı yaşadı. Cuma günü 1.790 dolara kadar geriledi.

Altın fiyatları ise yatırımcılar tarafından Şubat ayının ilk gününde tekrar araştırılmaya başlandı. Altının ons fiyatı, 31 Ocak 2022 Pazartesi günü 1.786 dolardan işlem görürken kapalı çarşı fiyatları, altın piyasasında en düşük “gram” 772 TL, en yüksek “cumhuriyet altını” 5.198 TL seviyelerinde işlem gördü.
 
1 Şubat canlı ve anlık rakamlara göre; altın fiyatlarında yine hareketlilik gözlemleniyor. Bir süredir yükselen ve yukarı doğru ivme kaydeden altının gram fiyatı 776 liradan işlem görürken çeyrek altın ise 1.269 TL'den işlem görüyor. İslam Memiş, gram altının şubat ayında düşeceğini ifade etmişti. Bu seviyelerin altın için alım seviyesi olduğunu belirten Memiş, hem jeopolitik nedenler hem de enflasyon nedeniyle altın fiyatının artacağını kaydetti. “Şubat ayı son alım fırsatı” diyen Memiş, yıl içerisinde gram altında 1.400 seviyelerinin görüleceğini belirtmişti. Peki; cumhuriyet, tam, yarım, gram ve çeyrek altın fiyatları ne kadar, kaç TL oldu?

CUMHURİYET ALTINI

Cumhuriyet altını alış 5.144,00 seviyelerinde işlem görürken satış 5.222,00 seviyelerinde işlem görüyor.

TAM ALTIN

Tam altın alış 4.964,34 satış 5.062,96 seviyelerinde işlem görüyor.

YARIM ALTIN

Yarım altında en son alış seviyesi 2.502,00 satış ise 2.548,00 oldu.

ÇEYREK ALTIN

Çeyrek altında son durum merak edildi. Çeyrek altın fiyatları ne kadar? Çeyrek altın alış 1.241,00 satış 1.269,00 seviyelerinde.

GRAM ALTIN

Gram altın alış 775,678 satış 776,527 seviyelerinde işlem görüyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...