Tgrt Haber

Altın sert düştü, dolar kuru yükseliyor: Yatırımcı KKM'ye koştu, yeni rekor geldi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber, AA
25 May 2023 17:16 - Güncelleme : 25 May 2023 17:26
Altın sert düştü, dolar kuru yükseliyor: Yatırımcı KKM'ye koştu, yeni rekor geldi

Bankalar, altın ve dolardan KKM hesaplarına geçişte prim yarışına girdi. Borsa başta olmak üzere diğer yatırım araçlarına ilgi azalırken Kur Korumalı Mevduat bu hafta da rekor kırdı.

Merkez Bankası’nın faiz​ kararını yüzde 8,5’te sabit tutmasının ardından altın​ düştü, dolar​ ise 20 liraya kadar yükseldi. Borsada ise dalgalı seyir devam ediyor. Pazar günü yapılacak seçim piyasalarda belirsizlik ortamına neden olurken, yatırımcı KKM hesaplarına ilgi göstermeye devam ediyor.

KKM HESAPLARINDA YENİ REKOR

Bankalar altın​ ya da döviz hesaplarından KKM’ye geçiş yapan müşterilerine yüksek oranda prim veriyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, KKM’de biriken tutar 18 Mayıs ile biten haftada 2 trilyon 346 milyar liradan 2 trilyon 398 milyar liraya çıktı. Böylelikle KKM hesaplarında 6 Ocak’tan bu yana artış kesintisiz devam etti.

ONS 2 AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Altın​ fiyatları Merkez Bankasıfaiz​ kararı ve ABD borç limiti anlaşmazlığı sonrası düştü. 1.250 TL’ye kadar geriledi. ABD'nin beklentilerin üzerinde bir büyüme verisi açıklaması sonrasında ons altın​ 2 ayın en düşük seviyesine indi. Gelişmenin ardından Kapalı Çarşı’da gram altın​, 1.375 TL seviyelerine düştü. CME FedWatch aracına göre piyasalar gelecek ay faizlerin sabit tutulma ihtimalini %63,4, 25 baz puan artırılma ihtimalini ise %36,6 olarak fiyatlıyor.

DOLARDA MAKAS AÇILDI

Seçimlerin ilk turu öncesinde yaşanan tablo ikinci tur öncesinde de yaşandı. Kapalı Çarşı’da 21 liranın üzerine çıkan Dolar/TL kurunda makas aralığı yüzde 5 oldu. Öte yandan dolar​ endeksi 104 seviyelerine yükselerek Mart ayından bu yana en iyi performansını gösterdi.

 

Kaynak: TGRT Haber, AA
Sonraki Haber Yükleniyor...