Tgrt Haber

Araç sahiplerine uyarı! Korsan antifriz arabaya ciddi zarar veriyor

08 Kasım 2022 17:16 - Güncelleme : 08 Kasım 2022 17:31
Araç sahiplerine uyarı! Korsan antifriz arabaya ciddi zarar veriyor

Hava sıcaklıklarının düşmesi ile beraber vatandaşlar araç bakımlarını yaptırmaya başladı. Soğuk havalarda araç motorlarının sıcaklığını kontrol eden antifrizlerin de önemi arttı. Ancak, ucuz alınan ve araçlarda kullanılan bu malzeme arabalara büyük zararlar verebiliyor. Uzmanlar ucuz malzemenin aracın üst kapağı dahil bir çok bölgesine zarar verebileceğini ifade ediyor.

Havaların soğuması araçların bakımlarının yapılmasına yol açıyor. Herhangi teknik bir sıkıntı ya da kazaya neden olmamak için  araç sahipleri gerekli işlemleri gerçekleştiriyor. Ancak bazı zamanlarda kullanılan ucuz malzeme aracın iç bölümlerine zarar veriyor. 

“AĞIR FATURALARA SEBEP OLABİLİR”

Otomobil tamir ustaları, kış gelmeden araçlara bakım yaptırmanın önemine dikkat çekerek yanlış antifriz tercihinin ağır faturalara sebebiyet verebileceğini belirtti.
Kış mevsimi öncesi sürücülere araçlarının kışlık bakımlarını yaptırmaları uyarısında bulunan oto tamir ustaları özellikle antifriz tercihine dikkat edilmesi hususunda uyardı.

"ARACA CİDDİ ZARAR VERİYOR"

Piyasada antifriz adı altında satışa sunulan çok sayıda korsan ürünün bulunduğuna dikkat çekerek ucuz ürünlerin sağlıklı olmadığını kaydeden oto tamir ustası Serkan Cansap, “Kış mevsimi yaklaşıyor. Bu çerçevede araç sahipleri için antifriz kullanımının önemi artıyor. Ucuz kalitesi düşük antifrizler aracın üst kapağı dahil bir çok bölgesine zarar vermektedir. Bu tarz arızalarla çok sık karşılaşıyoruz. Şunu da belirtmek istiyorum, kimi müşterilerimiz dizel araçlarına mavi antifriz bırakıyor. Kırmızı antifrizleri dizel maviler ise benzinli araçlar için daha doğru bir tercih olacaktır buna dikkat etmek lazım” dedi.

 

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sevgi. 8 Kasım 2022 18:57

Ben PTT den maaş alıyorum aktif banktan kredi kullandığım için PTT den ayrilamiyorum PTT ne zaman promosyon arttırımı yapacak herkes aldı biz kredi çektiğimiz için enayi oluyoruz

Sonraki Haber Yükleniyor...