Tgrt Haber

Asgari ücretliye yüksek zam için iki tahmin! Cem Küçük açıkladı: Enflasyona göre net zam aralığı ve masadaki artış oranı

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: Türkiye Gazetesi
06 Ekim 2023 17:44 - Güncelleme : 06 Ekim 2023 20:48
Asgari ücretliye yüksek zam için iki tahmin! Cem Küçük açıkladı: Enflasyona göre net zam aralığı ve masadaki artış oranı

Yılın son çeyreğine girilirken 2024 yılı Asgari Ücret ile ilgili tahminler de gelmeye başladı. Gözler yıl sonunda yapılacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na çevrilirken, enflasyon üzerinden hesaplamalar da yapılıyor. Cem Küçük'ten asgari ücretliler için heyecanlandıran tahmin geldi. Asgari ücretliye yüksek zam için oran veren Küçük, net zam aralığı ve uzmanların tahminlerini paylaştı.

Yılın sonuna yaklaşılırken gözler aralık ayında gerçekleşmesi beklenen Asgari Ücret​ Tespit Komisyonu Toplantısı’na çevrildi. Ocak maaşları ile ilgili tahminler yapılırken en çarpıcı tahmin Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük’ten geldi. Cem Küçük​ asgari ücret için rakam verdi.

CEM KÜÇÜK ASGARİ ÜCRETLİ İÇİN OLMASI GEREKEN RAKAMI AÇIKLADI

TGRT ekranlarında asgari ücrete ilişkin tahminini paylaşan Cem Küçük, canlı yayında rakam verdi. Küçük, "Keşke hayat pahalılığı olmasa da asgari ücret artmasa" dedi. Bakan Işıkhan'ın "Asgari ücretlinin üstündeki yükü hafifletmek gündemimizde" şeklinde sözlerini hatırlatan Cem Küçük, asgari ücrete yapılacak zam oranını açıkladı.

Cem Küçük şu ifadeleri kullandı:

EN AZ YÜZDE 40 ZAM MASADA

"Asgari ücretin en az yüzde 40 oranında artması bekleniyor. 15 bin TL ve üstüne çıkması bekleniyor. Ekonomik olarak işverene yükü 13 bin TL'ye de çıkabilir. Oran yükseldiğinde işverene maliyeti de artması bekleniyor. 

ENFLASYONA GÖRE 20 BİN TL OLMALI 

Gerçek enflasyon​, gıda fiyatları dikkate alındığında yapılan asgari ücretin 20 bin TL'ye yükselmesi gerekiyor. Ama uzmanlara göre 15-16 civarında olacaktır. Dediğimiz gibi, keşke enflasyon olmasa da maaşlar artmasa." 

Kaynak: Türkiye Gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...