Tgrt Haber

Av yasağı kalktı, balık sezonu palamut müjdesiyle başladı

Editör: Banu İriç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
01 Eylül 2024 03:48 - Güncelleme : 01 Eylül 2024 06:43

Av yasağının sona ermesiyle balıkçılar açılışı gerçekleştirdi. Arnavutköy'de balıkçıların ilk avında bol bol palamut tutuldu. Bu sene palamutta yüzlerin gülmesi bekleniyor.

Arnavutköy'de gerçekleştirilen denizlerde av yasağının son bulmasıyla ilk seferde bol bol palamut​ tutuldu. 2024-2025 sezonunda palamut bolluğu yaşanacağı müjdesi verildi. Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu da balıkçılara eşlik etti, tutulan palamutları gelenlere dağıttı.

Av yasağı kalktı, balık sezonu palamut müjdesiyle başladı - 1. Resim

BALIK AVI SEZONU BAŞLADI

Arnavutköy Karaburun Limanı'nda balıkçı esnafıyla bir araya gelen Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu “Vira Bismillah” diyerek, balık sezonunun açılışını gerçekleştirdi. Balıkçılık​ sezonunun hayırlı ve bereketli olmasını dileyen Başkan Mustafa Candaroğlu, “Karaburun'umuzda ve Arnavutköy'ümüzde balıkçılıkla uğraşan tüm esnafımıza hayırlı, bol kazançlar diliyorum. Çapari balıkçılığında son on beş gündür bereketli mahsuller oldu. İnşallah ağ ile de balıkçılarımız, denize gönül vermiş dostlarımız bereketli bir sezon geçirecekler, ben de yasakların kalktığı ilk günde reislerimizle denize çıktım, ayağımız bereketli geldi. Bu sene palamut bol olacak gibi duruyor. İnşallah böyle devam eder. Tüm vatandaşlarımızın balığa doyduğu bir sezon olmasını temenni ediyorum” dedi.

BU SENE PALAMUT BOL HERKES BALIK YİYECEK

Hakan Kıldış, “Başkanımıza da ilgi ve alakasından dolayı, göstermiş olduğu sorumluluktan dolayı teşekkür ediyoruz,” derken, Aziz Oğuz Kurt, “Başkanımızın böyle bir etkinliğe vesile olmasından dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz, tüm balıkçılarımızın yanında. Bu sene palamut bol, herkes balık yiyecek” ifadelerini kullandı.
Başkan Mustafa Candaroğlu, balıkçıların bereketli bir av sezonu geçirmesi dileğiyle limandan ayrılarak "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı ve ilk ağı atarak balıkçılara destek verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...