Tgrt Haber

Bakan lşıkhan'dan annelere müjde: 12 ay boyunca 11 bin 339 lira destek ödemesi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: tgrthaber.com.tr
03 Haziran 2024 11:05 - Güncelleme : 03 Haziran 2024 13:09
Bakan lşıkhan'dan annelere müjde: 12 ay boyunca 11 bin 339 lira destek ödemesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan 3 pilot ilde çalışan annelere yönelik olarak uygulanacak 325 euroluk destek başvurularının bugün başladığını duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan​, Ankara​, İstanbul​ ve İzmir​'de, bir yıl boyunca çalışan annelere 325 euro yani 11 bin 339 destek sağlanacağını açıkladı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından konuya dair şu açıklamaları yaptı:

11 BİN 339 TL DESTEK

Sosyal Güvenlik Kurumumuz aracılığıyla; çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşmanın önüne geçmek için anneleri destekliyor, kayıtlı istihdamda kalmalarını sağlıyoruz.

Projemizin ikinci dönemine başvurular bugün itibarıyla başlıyor. Proje kapsamında; Ankara, İstanbul ve İzmir'de, 12 ay boyunca çalışan annelere 325 avro (11.339 TL) destek sağlanacak. Eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvikini de sağlamayı hedeflediğimiz projeden toplam 7 bin kadın faydalanacak.

Bakan lşıkhan'dan annelere müjde: 12 ay boyunca 11 bin 339 lira destek ödemesi - 1. Resim

Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi II (EDU-CARE II) kapsamında başvuruları aşağıdaki link aracılığıyla e-Devlet üzerinden yapabilirsiniz.

AB'nin finansman desteği sağladığı projeyle 0-36 ay arasında çocuğu olan ve çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşma riski bulunan annelerin, desteklenerek kayıtlı istihdamda kalmaları veya istihdama katılmaları amaçlanıyor.

Kaynak: tgrthaber.com.tr
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...