Tgrt Haber

Bakan Nebati 'kuzu eti' sözlerine açıklık getirdi: Eti yağlı ve güzeldir

16 Nisan 2023 10:03 - Güncelleme : 16 Nisan 2023 10:14

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ‘koyun eti ucuz ama kokusundan dolayı tercih edilmiyor’ sözlerine açıklık getirdi. Mersin’de yaptığı mitingde Bakan Nebati “Koyun eti bu ülkeye de en güzel tadı verir” ifadelerini kullandı. 

Yaptığı koyun eti açıklaması ile gündem olan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den dikkat çeken açıklama geldi. Milletvekili adayı gösterildiği Mersin’de çalışmalarını hızlandıran Bakan Nebati gündem olan ‘koyun eti ucuz ama kokusundan dolayı tercih edilmiyor’ ifadelerine açıklık getirdi. Daha önce Türkiye'de koyun etinin kokusundan dolayı tercih edilmediğini söyleyen Nebati, "Geçen televizyonda dedim ki, 'koyun etini yiyelim, birileri koyun etinin kokusundan dolayı yenmeyeceğini söylüyor.' Koyun eti yağlı, koyun eti güzeldir. Koyun eti bu ülkeye de en güzel tadı verir. Dolayısıyla koyun ve keçilerimizle hayvancılığımızla Mersin’de en iyi yerlere gidiyoruz. Daha da iyi olacağız, büyüteceğiz" dedi.

NE OLMUŞTU?

Geçen haftalarda bir televizyon canlı yayınına katılan Nebati, gıda fiyatlarının dünyanın tamamında genel enflasyon üzerinde seyrettiğini öne sürmüştü. Artan et fiyatlarıyla ilgili de "Türkiye'de damak tadı değişti. Koyun eti ucuz ama tercih edilmiyor, kokusundan dolayı. Bunu da değiştirmek lazım" ifadelerini kullanmıştı.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...