Tgrt Haber

Bakan Uraloğlu'ndan gençlere müjde: Son aşamaya gelindi, işte ÖTV'siz verilmesi planlanan telefonlar...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
15 Eylül 2023 13:13 - Güncelleme : 15 Eylül 2023 14:00
Bakan Uraloğlu'ndan gençlere müjde: Son aşamaya gelindi, işte ÖTV'siz verilmesi planlanan telefonlar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, öğrencilere vergisiz cep telefonu ve bilgisayar düzenlemesinin son aşamaya geldiğini duyurdu. Bakan Uraloğlu, yıl sonu gelmeden düzenlemenin tüm detaylarıyla açıklanacağını söyledi.

AK Parti’nin seçimlerden önce gençlere vaatlerinden biri olan vergisiz telefon​ ve bilgisayar satışı en fazla merak edilen konuların başında geliyor. Türkiye​'de üretilen telefon modelleri mi yoksa yabancı menşeli telefonlar mı düzenlemenin kapsamına girecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan​ da bu konuya ilişkin modellerin netleşmesi için çalışmaların devam ettiğini ve en kısa sürede düzenlemenin detaylarının netleşeceğini söylemişti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da öğrencilere vergisiz cep telefonu ve bilgisayara ilişkin düzenlemeyle ilgili son bilgileri kamuoyuyla paylaştı. NTV'nin canlı yayınına konuk olan Bakan Uraloğlu, vergisiz cep telefonu ve bilgisayar düzenlemesini birinci derecede Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürüttüğünü söyledi.

"ERDOĞAN KISA ZAMAN İÇİNDE AÇIKLAYACAK"

10 GB internet konusunda hitap edilecek olan üniversite öğrencileri kimlerdir, sayıları ne kadardır, operatörlerden sağlama konusunda teklifleri aldıklarını belirten Bakan Uraloğlu, "Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. O da bu açıklamayı kısa zamanda yapar" dedi.

"YIL SONU GELMEDEN DUYURULACAK"

Vergisiz cep telefonu ve bilgisayar konusunda birinci derecede Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürüttüğünü aktaran Uraloğlu, "Biz de onlara destek veriyoruz. Onlar da hangi cihazları kapsayacağı ile ilgili çalışma yapıyorlar. Zannediyorum ki bugünlerde tamamlanır, yıl sonuna gitmeden kamuoyuna duyurulur ve başlatılır" ifadelerini kullandı.

VERGİSİZ TELEFONLAR HANGİLERİ? 

Öte yandan Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, Twitter (X) hesabı üzerinden , 'kesin olmadığına' vurgu yaparak, üzerinde durulan telefon modellerinin listesini paylaşmıştı. İşte "Kesin ve nihai olmamakla birlikte gençlere vergisiz ve ÖTV’siz verilmesi planlanan telefonlar: 

  • Xiaomi: Redmi 9C, Redmi 9T, Redmi Note 10S, Redmi 10 2022,
  • OPPO: A15, Reno 5 Lite,
  • Vivo: Y11s, Y21s, Y53s,
  • Samsung: Galaxy A01, Galaxy A21s, Galaxy A30, Galaxy A52, Galaxy,
  • TCL: 20 SE, 20 E, L7,
  • Realme: C21, C21Y, C25 Omix: X300, X500,
  • Tecno Mobile: Camon 16,
  • General Mobile: 21, Poco C40, Phoenix 5G, 24 Pro,
  • Casper: VIA X30 Plus, VIA M30 Plus,
  • Reeder: S19 Max Pro S
Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ali15 Eylül 2023 15:51

bu telefonlar hızla prim yapar

Sonraki Haber Yükleniyor...