Tgrt Haber

Bir yılda beklenen zam iki ayda geldi, kırmızı ette fiyatlar yüzde 50 arttı: Kasap da vatandaş da tepkili

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: Dünya
07 Mart 2023 16:46 - Güncelleme : 07 Mart 2023 17:06
Bir yılda beklenen zam iki ayda geldi, kırmızı ette fiyatlar yüzde 50 arttı: Kasap da vatandaş da tepkili

Son dönemde yaşanan fiyat artışı nedeniyle tartışma konusu olan kırmızı ete yılbaşından bu yana yüzde 50 zam geldi. Bir yılda olması gereken artışın iki ayda gerçekleştiğini aktaran Ankara Kasaplar Odası Başkanı Yalçındağ, 120-130 lira bandında olan karkas et fiyatlarının güncel olarak 175-180 lira bandından satıldığını ifade etti. Yalçındağ bu durumdan en çok da tüketici ve kasapları rahatsız olduğunu söyledi.

Ramazan ayı öncesi kırmızı ette yaşanan fiyat artışı, satıcı da tüketiciyi de isyan ettirdi. Et fiyatlarına yılbaşından bu yana yüzde 50 zam gelirken Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, bir yılda olması gereken artışın iki ayda olduğunu söyledi. Bu durumdan sadece tüketicinin değil, kasapların da olumsuz etkilendiğini kaydeden Yalçındağ, "Hemen her hafta alışlarımıza 5-10 lira zam geliyor. Yılbaşında 120-130 lira bandında olan karkas fiyatların bugün 175-180 lira bandına geldi" dedi.

DEPREM BÖLGESİNDE HAYVANCILIK

Deprem bölgesinin hayvancılıktaki önemine de vurgu yapan Yalçın'dağ tedarikçilere tepki göstererek şunları söyledi:

"Deprem felaketinin yaşandığı bölgenin hayvancılık açısından önemli olduğunu ancak bu orandaki artış için gerekçe olamayacağını ifade eden Yalçındağ, "Resmi kaynaklardan aldığımız bilgiye göre, 7-8 bin büyükbaş hayvan ölmüş. Ama bu böyle bir fiyat artışına neden olabilecek bir sayı değil. Orada kesim devam ediyor, kesim yapıp toptan et satışı devam ediyor. Birden bire bu fiyatlara çıkartılması bana göre kendine görev çıkarmak, başka bir izahı yok."

Bir yılda beklenen zam iki ayda geldi, kırmızı ette fiyatlar yüzde 50 arttı: Kasap da vatandaş da tepkili

'UMARIM DUR NOKTASI VARDIR'

Yalçındağ, "Biraz daha yükselse de yurtdışından ithal edecek ortam oluşsa diye bekleyen insanlar var. İthalat yapıldığı noktada da 2010'u tekrar yaşarız. Bunun faturası herkes için ağır olur. Önlem olarak çok şey yapılması gerekiyor. Tüketim alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerekiyor, küçükbaş anlamında tüketimimizi arttırmamız lazım. Küçükbaş hayvandan başka sarılacağımız sağlam bir ip yok. Bunun üretim ve tüketimdeki payın arttıracağız, başka yolu yok. İnşallah fiyatların artışında bir dur noktası vardır" dedi.

Kaynak: Dünya

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...