Tgrt Haber

Borsada açılış seansına yeni düzenleme: 25 Eylül'den sonra geçerli olacak

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
18 Eylül 2023 12:22 - Güncelleme : 18 Eylül 2023 12:27
Borsada açılış seansına yeni düzenleme: 25 Eylül'den sonra geçerli olacak

Borsa İstanbul’da pay piyasası ve VİOP'ta uygulanmakta olan açılış seansı işleyiş esaslarıyla ilgili ve emir iptaline yönelik yeni bir düzenleme geldi.

Borsa İstanbul​ tarafından aracı kurumlara yönelik yapılan açıklamada, yeni düzenlemenin detaylarına yer verildi. Yeni düzenlemenin 25 Eylül'den sonra geçerli olacağı öğrenildi.

EMİR İPTALİ KARARI

Yeni karara göre, ilk olarak pay piyasasında, paylarda açılış seansının emir toplama aşamasının son 5 dakikası hariç olmak üzere emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı yapılabilmesine karar verildiği belirtildi. Pay piyasasında açılış seansına dahil olan pay dışındaki sermaye piyasası araçlarında açılış seansının emir toplama aşamasının tümünde emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı yapılabilmesi kararlaştırıldı.

25 EYLÜL’DEN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Pay piyasasına ilişkin açılış seansı ile ilgili olarak son olarak Yıldız Pazar’da, Ana Pazar’da ve açılış seansına dahil olan pay dışındaki sermaye piyasası araçlarında açılış seansında piyasa ve piyasadan limite emir türlerinin iletilebilmesine karar verildi. VİOP tarafında ise tüm sözleşmelerde açılış seansının emir toplama süresinde emirlerde iptal, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı yapılabilmesi kararlaştırıldı. Söz konusu düzenlemelerin de 25 Eylül 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği kaydedildi.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...