Tgrt Haber

bp karı 2023'te yüzde 50 azaldı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Anadolu Ajansı
06 Şubat 2024 12:57 - Güncelleme : 06 Şubat 2024 13:03
bp karı 2023'te yüzde 50 azaldı

Çok uluslu petrol şirketi bp’nin karı yarı yarıya azalırken üst düzey yöneticiden açıklama geldi.

Enerji şirketi bp’nin karı geriledi, düşüşte petrol​ ve gaz​ fiyatlarındaki gerileme ve rafineri marjlarındaki azalma etkili oldu.

KÂRLARDA BÜYÜK DÜŞÜŞ

Enerji şirketi bp'nin karı 2023'te önceki yıla göre yüzde 50 azalarak 13,8 milyar dolar oldu. Şirketin finansal sonuçlarına ilişkin açıklamasına göre, bp'nin geçen yılın dördüncü çeyreğindeki karı, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 37,8 düşüşle 2,9 milyar dolar olarak belirlendi.

RAFİNERİLERDEKİ AZALMA DİKKAT ÇEKTİ

Şirketin karı geçen yıl 2022'ye göre yüzde 50 azalarak 13,8 milyar dolara indi. Bu düşüşte, petrol ve gaz fiyatlarındaki gerileme ve rafineri marjlarındaki azalma etkili oldu.

bp karı 2023'te yüzde 50 azaldı - 1. Resim

BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE

Şirketin karı düşüşe rağmen analistlerin beklentilerini aşarken, bp hisse geri alımını hızlandırma kararı alarak bu yılın ilk yarısı için 3,5 milyar dolarlık hisse geri alımı açıkladı.

HEDEFİMİZ DEĞİŞMEDİ

bp Üst Yöneticisi (CEO) Murray Auchincloss, sonuçlara ilişkin değerlendirmesinde, 2023'te şirketin güçlü bir operasyonel performans sergilediğini belirterek şunları kaydetti:  
"bp'nin değerini artırmaya odaklanan hedefimiz değişmedi. Daha basit, odaklı ve yüksek değerli bir şirket olarak stratejimize güveniyoruz ve hissedarlarımız için uzun vadeli değer ortaya çıkarmaya kararlıyız." 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...