Tgrt Haber

Çilekte hasat başladı! Kilogram fiyatı üreticinin yüzünü güldürdü

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
31 Temmuz 2023 09:02 - Güncelleme : 31 Temmuz 2023 09:15
Çilekte hasat başladı! Kilogram fiyatı üreticinin yüzünü güldürdü

Çilekte hasat mevsimi başladı. Çileğin yetiştiği merkezlerden Hatay’ın Dörtyol ilçesinde üreticinin yüzü güldü. Çileğin kilosu tarlada 30 liradan alıcı buluyor.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin en çok etkilediği yerlerin başına gelen Hatay​'da toparlanma süreciyle birlikte üretim​ de devam ediyor. Deprem​ bölgesi Hatay’da üretime devam eden çiftçiler, çilek​ hasadına başladı, tarlada kilosu 30 liradan alıcı bulan ürün üreticisini de sevindirdi. Reçelden meyve suyuna kadar tüketim alanı geniş olan meyvede bu yıl verimin yüksek olması bekleniyor. 

 Çilek bahçesi bulunan Sonay Güven, çileğin tarlada 30 liradan satıldığını söyledi.

TARLADA 30 LİRA

Özellikle çifçtilerin bin bir emekle ekip biçtikleri tarlalar üretime önemli bir katkı sağlıyor. Kentin bir çok noktasında olduğu gibi Dörtyol ilçesinde de çilek yetiştiren üreticiler hasada başladı. Çilek bahçesi bulunan Sonay Güven," Üreterek şehrimize destek oluyor. Bizde şuanda çileklerimizin hasadınaa başladık. Tarlada kilogram fiyatı 30 TL’den alıcı buluyor. Toplanan çilekler, yemeklik, reçel ve çilek suyu yapılarak tüketiliyor" dedi.

Diğer çilek üretim merkezlerinde ise çileğin olgunlaşmasıyla birlikte hasat başlayacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Nurettin31 Temmuz 2023 19:48

Çiftçi Bursada tarladan toplamıyor, biraz müşteri gönderin!

Sonraki Haber Yükleniyor...