Tgrt Haber

Denizbank'a gelen eli boş dönüyor! Yaşanan kriz vatandaşı vurdu

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
19 Temmuz 2024 13:24 - Güncelleme : 19 Temmuz 2024 15:26
Denizbank'a gelen eli boş dönüyor! Yaşanan kriz vatandaşı vurdu

Küresel çapta yaşanan yazılım sıkıntısı Denizbank'ta para çekme veya bankada işlem yapmak isteyen vatandaşları mağdur etti. Banka yetkilileri ise bankamatiklere 'Arızalıdır' yazıları asarak gelen müşterileri Küresel çapta yaşanan yazılım sıkıntısı hakkında bilgilendirdi.

Küresel çapta yaşanan yazılım sıkıntısı dünya genelinde büyük krize neden oldu. Birçok havalimanında uçuşlar durduruldu, bazı bankalarda işlemler yapılamaz hale geldi. Yazılım sisteminde yaşanan küresel çaplı sıkıntı birçok sektörü ve vatandaşları mağdur etti.

Denizbank'a gelen eli boş dönüyor! Yaşanan kriz vatandaşı vurdu - 1. Resim

İŞLEMLER DURDURULDU

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde bulunan bir bankada da yazılım sıkıntısı sebebiyle işlemler durduruldu. Bankaya para çekmeye veya işlem yapmaya gelen vatandaşlar ise eli boş döndü.

Denizbank'a gelen eli boş dönüyor! Yaşanan kriz vatandaşı vurdu - 2. Resim

Banka yetkilileri ise bankamatiklere 'Arızalıdır' yazıları asarak gelen müşterileri Küresel çapta yaşanan yazılım sıkıntısı hakkında bilgilendirdi.

Denizbank'a gelen eli boş dönüyor! Yaşanan kriz vatandaşı vurdu - 3. Resim

"PARA ÇEKEMİYORUZ"

Yurt dışından Türkiye’ye tatil için gelen ve para çekmek isteyen Ramazan Demiray, "Almanya'dan geliyorum. Memlekete tatil için gelmiştim. Şuanda üçüncü bankamatiğe geldik ama para çekemiyoruz. Bir sıkıntı olduğu söyleniyor ama sağlık olsun yapacak bir şey yok. Sıkıntı inşallah giderilir" dedi.

DENİZBANK ÇÖKTÜ

Microsoft Crowdstrike yükseltmesiyle yaşanan problemden sonra Denizbank mobil bankacılık uygulaması çöktü. Banka kullanıcılar uygulamaya erişemeyince "Denizbank internet şubesi neden açılmıyor, Denizbank internet bankacılığı açılmıyor" soruları gündem oldu. Mobil bankacılığın dışında bankamatiklere ve bankalara giden vatandaşlarda elleri boş döndü. Bu durum hem bankayı hem de vatandaşları mağdur etti. 

DENİZBANK'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Dünya çapında yaşanan yazılım sorunundan Türkiye’de de birçok kurum ve kuruluş etkilendi. DenizBank yaşanan sistem kesintisine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Global çapta Microsoft ile entegre çalışan siber güvenlik ürünü CrowdStrike’ı kullanan tüm kurum ve kuruluşların etkilendiği, Bankamızın sistemlerinde de kesintiye neden olan sorun kademeli olarak giderilmektedir.
Söz konusu aksaklık, dünyada ve Türkiye’de ulusal ve uluslararası önemli kuruluşların (bankacılık, perakende, havayolları, e-ticaret gibi) kullandığı global yazılımın son sürümünün hata vermesi sonucu meydana gelmiştir. Bankamız da, bilgi güvenliğine verdiği önem doğrultusunda, ilgili versiyonu kullanmaktadır.

Mevcut durumda, CrowdStrike sistem hatasını düzeltmiş; Bankamız sistemleri de kontrollü ve kademeli olarak devreye alınmaya başlanmıştır. Şubelerimiz ve diğer dijital kanallarımızdan en kısa sürede bankacılık hizmetlerine erişebilmeniz için çalışmalarımız devam etmektedir.

Söz konusu aksaklığın tüm kanallarımızda giderilmesiyle birlikte, gerek şubelerimiz gerek Genel Müdürlüğümüz son işlem gerçekleşene kadar açık kalacaktır.

Bankamızdan kaynaklanmayan bu aksaklıktan ötürü siz değerli müşterilerimizden özür diler; tekrarının gerçekleşmemesi için gerekli önlemlerin alındığını kamuoyuna saygıyla duyururuz.''

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...