Tgrt Haber

DİSK Başkanı asgari ücret önerisini açıkladı! Toplantıda tartışma çıktı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
19 Haziran 2023 20:35 - Güncelleme : 19 Haziran 2023 21:33
DİSK Başkanı asgari ücret önerisini açıkladı! Toplantıda tartışma çıktı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ara zam için yaptığı ikinci toplantı sonrası DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu'ndan açıklama geldi. Çerkezoğlu, enflasyonu merkeze alan yeni bir teklif sundu. Toplantıya DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Başkanı Kazım Doğan ile gazeteci arasındaki tartışma damga vurdu.

Asgari Ücret​ Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı geride kalırken Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Arzu Çerkezoğlu bir bası toplantısı düzenleyerek konuya ilişkin görüş ve önerilerini paylaşırken toplantıda gazeteci ve DİSK​ yöneticisi arasında kavga çıktı. 

"SÜREÇ DEMOKRATİKLEŞTİRİLMELİ"

DİSK'in Beşiktaş'taki binasında basın açıklaması yapan Çerkezoğlu, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda olmamalarına rağmen önerilerimizi kamuoyuyla paylaşmak istediklerini belirtti. Asgari ücret tespit sürecinin demokratikleştirilmesi gerektiğini söyleyen Çerkezoğlu, "Asgari ücret belirlenirken TÜİK​'in enflasyon​ rakamları değil gerçek enflasyon dikkate alınmalıdır. Asgari ücret bir geçim ücreti olarak işçinin ailesiyle birlikte geçinebileceği bir ücret olarak hesaplanmalıdır. En düşük emekli aylığı da asgari ücret düzeyine yükseltilmelidir" ifadelerini kullandı.

YILDA 4 KEZ GÜNCELLEME ÖNERİSİ 

Bir basın mensubunun "Belirlediğiniz bir asgari ücret rakamı var mı?" sorusuna cevap veren Çekezoğlu, "DİSK'in bu konudaki önerisi gerçek enflasyondan söz ediyoruz tabii ki, enflasyon tek haneli rakamlara düşene kadar asgari ücretin ve bütün ücretlerin yılda dört kez güncellenmesidir. Bu kadar yüksek enflasyonun olduğu, alım gücünün hızla düştüğü bu süreçte gereklidir. Hepimiz yaşayarak görüyoruz ki asgari ücrete yapılan zamlar 1-3 ay içerisinde uçup gidiyor. Ocak ayında yüzde ellinin üzerinde bir artış yapıldı ama belirlenen asgari ücret hızla daha yılın üçüncü ayında açlık sınırının bile altına gerilemiş oldu" diye konuştu.

DİSK YÖNETİCİSİ İLE BASIN MENSUBU ARASINDA KAVGA! 

Öte yandan açıklama sırasında DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Başkanı Kazım Doğan bir basın mensubuna fazla fotoğraf çektiği gerekçesiyle "Yeter artık" diyerek tepki gösterdi. Basın mensubunun karşılık vermesi üzerine gerilen ortam Doğan'ın salondan çıkmasıyla yatıştı. Daha sonra Çerkezoğlu basın mensuplarından özür diledi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...