Tgrt Haber

Dolar 30 lira olacak iddialarına AK Parti'den ilk açıklama

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
26 Nisan 2023 12:15 - Güncelleme : 26 Nisan 2023 12:44
Dolar 30 lira olacak iddialarına AK Parti'den ilk açıklama

Dolar seçimden sonra 30 lira olacak şeklinde sosyal medyada dolanan iddialara AK Parti'den cevap geldi. Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Bu tam anlamıyla spekülasyon. Bu, yalanı söyleyenlerin de olmasını istediği bir şeydir." diye konuştu.

Türkiye​ 18 gün sonra sandık başına giderek cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçecek. Adayların seçim​ çalışmaları devam ederken, sosyal medyada da seçim sonrasına dair yapılan senaryolar her geçen gün artıyor. Ekonomi üzerinden de doların 30 lira olacağı yönünde iddialar paylaşılıyor. 

AK Parti​ Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş​, AK Parti İstanbul İl Başkanlığında basın mensuplarıyla bir araya geldi. AK Parti'nin seçim çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, doların 30 lira olacağı yönündeki iddialara da cevap verdi.

"TAM ANLAMIYLA SPEKÜLASYON"

'Dolar seçimden sonra 30 lira olacak' şeklinde sosyal medyada yapılan algılara ilişkin Kurtulmuş şu şekilde konuştu:

"Bu tam anlamıyla spekülasyon. 15 Mayıs'ta dolar​ 30 lira olamaz. Bunu geçmişte çok denediler. Bu külliyen bir yalandır. Bu, yalanı söyleyenlerin de olmasını istediği bir şeydir."

"OLASI RİSKLERE HAZIRIZ"

Merkez Bankası'nın böyle bir durumda bunu engelleyecek rezervleri var mı? sorusuna ise Kurtulmuş, "Kamu yönetimi olası risklere hazırdır. Muktedirdir." dedi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
metin 27 Nisan 2023 16:54

daha öncede 5 tl olacak mış yalan deniyordu

Sonraki Haber Yükleniyor...