Tgrt Haber

Dolar rezerv para birimi özelliğini kaybeder mi? Amerikalı milyarderden çarpıcı yorum

08 May 2023 09:16 - Güncelleme : 08 May 2023 09:23
Dolar rezerv para birimi özelliğini kaybeder mi? Amerikalı milyarderden çarpıcı yorum

Dünya ekonomileri bir süredir doların küresel piyasalarda rezerv para olma özelliğini yitirebileceğinden bahsediyor. Çin’de yuanın mart ayında sınır ötesi işlemlerde doları geride bırakması bu iddiaları güçlendirirken dünyanın en büyük yatırım holdinglerinden biri olan Berkshire Hathaway’in Başkanı Warren Buffett konuya dair çarpıcı yorumlar yaptı.

Doların kısa süre önce küresel piyasalarda değer kaybetmesi ve bazı ülkelerin uluslararası ticaretlerinde Çin​ para birimi yuanı kullanacaklarını açıklaması piyasaları hareketlendirdi. Dolar​ rezerv para birimi olma özelliğini kaybedebilir mi? Sorusu tüm dünyanın gündemini meşgul ederken Amerikalı milyarder çarpıcı bir değerlendirme geldi.

“DOLAR TAHTINDAN İNMEYECEK”

Buffett doların rezerv para birimi olarak tahtından indirilemeyeceğini ifade ederek “Biz rezerv para birimiyiz, başka bir para biriminin rezerv para birimi olma ihtimalini görmüyorum” dedi. Buffett, ABD dolarının yerini alacak baş bir rezerv para biriminin olmadığını söyledi.

“BANKALAR DAHA FAZLA BASKIYLA KARŞILAŞACAK”

Piyasadaki oynaklık ve ekonomi genelindeki endişelere dair hissedarların sorularını yanıtlayan Buffett, ticari gayrimenkul sektörünün daha yüksek borçlanma oranlarıyla mücadele ederken bankaların da daha fazla baskıyla karşı karşıya kalabileceğini söyledi. Omaha Kâhini olarak da anılan Buffett ayrıca şirketin Occidental Petroleum’u satın almayacağını belirtti ve yapay zekânın dünyadaki her şeyi değiştireceğini ancak insan zekâsını gölgede bırakmayacağını kaydetti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...