Tgrt Haber

Dolarda Kapalıçarşı-ekran makası daralıyor: İşte kurlarda son durum

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
31 May 2023 11:34 - Güncelleme : 31 May 2023 12:03
Dolarda Kapalıçarşı-ekran makası daralıyor: İşte kurlarda son durum

Fed’in faiz artırımlarına devam edeceği beklentisi doları küresel piyasalarda güçlendirdi. Kapalıçarşı piyasası ve ekran arasındaki makas farkıysa kapanıyor. Yurt içi piyasaların gözleri ise cuma günü açıklanacak olan yeni kabineye çevrildi.

Seçimlerin son bulmasıyla gelecek dönemde para politikalarına ilişkin yol haritası merak ediliyor. Bu haftanın ilk işlem gününden hafta ortasına kadar dolar/TL​ kuru yukarı yönlü hareketlerine devam etti. Fedfaiz​ artırım ihtimalinin yüzde 65’e çıkmasıyla dolar güçleniyor.Dolar endeksinin 104'ü görmesi doları başka ülkelerin para birimlerine karşı güçlendiriyor.

DOLAR ELİNİ GÜÇLENDİRDİ

UniCredit Research tarafından yayımlanan araştırma notuna göre Fed'in faiz artırımlarına devam edeceği beklentisi ve hisse senedi piyasalarındaki düşüşün güvenli limanlara talebi artırması, ABD dolarına destek veriyor.

Foreks Haber’de yer alan habere göre; "Dolar güçlü olmaya devam ediyor ve hâlâ Fed'in faiz beklentilerinde yukarı yönlü düzeltmeden ve zayıf hisse senetlerinden faydalanıyor." değerlendirmesini yapan ünlü finans kurumu UniCredit, "Çin ve Japonya'da beklenenden zayıf gelen ekonomik veriler, hisse senetlerinde düşüşe neden oldu." tespitinde de bulundu.

KURDA MAKAS KAPANIYOR

Seçimlerin ilk turundan önce dolar/TL kuru 19,58 TL seviyelerinde seyrederken ikinci tur seçimlerinin ardından 20 TL’nin üzerine çıktı. Pazartesi gününden itibaren hareketli bir grafik çizen dolar fiyatları yeni güne 20,69’dan başlamasının ardından yukarı yönlü hareketine devam ediyor. Öte yandan, bankalararası piyasadaki dolar/TL kuruyla Kapalıçarşı dolar kuru arasındaki makas da neredeyse tamamen kapandı. Buna göre, Kapalıçarşı'da dünkü fiyatlamalara göre dolar/TL 20,70 seviyelerinden alıcılarıyla buluşuyor. Makas aralığının kapanmasına rağmen bazı bankalarda dolar 22 lira seviyesinde satılıyor.

RİSK İŞTAHI DESTEKLENİYOR

İnfo Yatırım dolar kurları için yayımladığı günlük bültende şu ifadelerle piyasaları değerlendirdi. Yurt içinde para ve maliye politikalarına ilişkin belirsizlikler sürerken gözler, cuma gününe kadar açıklanacak olan yeni kabineye çevrildi. Makroekonomik tarafta ise dün açıklanan ticaret açığı verisi, 8,35 milyar dolardan 8,74 milyar dolara yükseldi.

Bugün ise birinci çeyreğe ilişkin büyüme verisi açıklanacak. Türk ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde %3,5 büyüdüğü öngörülüyor. ABD'de ise borç tavanı krizi çözülmeye yakın olurken bugün yasanın Temsilciler Meclisinde onaylanması bekleniyor. Borç tavanının resmi olarak çözüme ulaşması, piyasaları rahatlatacakken küresel risk iştahını destekleyebilir. Veri tarafında ise Cuma günü açıklanacak Tarım Dışı İstihdam verisi öncesinde bugün JOLTS verisi takip edilebilir.

Destekler: 20,56 - 20,45 - 20,30
Dirençler: 20,72 - 20,84 - 21,00

GÜNCEL DOLAR FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...