Tgrt Haber

Emekli zammında son dakika gelişmesi! TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeler ertelendi

11 Temmuz 2023 13:42 - Güncelleme : 11 Temmuz 2023 13:57
Emekli zammında son dakika gelişmesi! TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeler ertelendi

Emekli zammında flaş gelişme! Bugün yapılacak emeklilere yüzde 25 zammın görüşüleceği TBMM Genel Kurulu ertelendi

Emekli zammı​ görüşmeleri ertelendi.  Emeklilere yüzde 25 zammın görüşüleceği TBMM Genel Kurulu’nun ertelendiğini duyuran CNN Türk Muhabiri Duygu Ayaz Bayram, "Genel Kurul’a zam teklifinin gündeme gelmesini bekliyorduk. Yarına alındı. Teknik sebepler gösterilebilir. Saat 15.00’te Genel Kurul başlayacak. Onun yerine Uluslararası sözleşmeler görüşülecek. Yarın saat 14.00 itibarıyla Genel Kurul gündemine zam teklifinin gelmesi bekleniyor.” diye konuştu.

Düzenlemede en düşük emekli maaşını 22 bin TL’ye çıkaran kanun teklifinin yer aldığını belirten Bayram, “Ortalama memur maaşı 25 bin TL’ye çıkarılmış oluyor.Emekli Sandığı, Bağkur, SSK emeklileri yılın altı ayı için toplamda yüzde 25 zam öngörülüyor. Geçtiğimiz saat diliminde MHP​ genel Başkanı Devlet Bahçeli​ grup toplantısında önemli mesajlar verdi. Yeterli görülmedi dedi. Kök ücrete 8 bin TL eklenmeli, seyyanen zam yapılmalı çağrısında bulundu. Tıpkı memurlara yapılan 8 bin TL’lik seyyanen zam gibi emeklilere 8 bin TL seyyanen zam yapılması önerisinde bulundu." dedi.

BAHÇELİ'DEN EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM ÇAĞRISI GELMİŞTİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulunmuş, emekli maaşlarına yapılan yüzde 25'lik zammın yeterli olmadığını dile getirmişti. Ayrıca Devlet Bahçeli, memurlara yapılan 8 bin 77 TL'lik seyyanen zammın emeklilere de yapılması teklifinde bulunmuştu. TBMM Genel Kurulu​'nun ertelenmesinin Bahçeli'nin maaşlar ile ilgili sözleri olabileceği kulislerde konuşuluyor.

Bahçeli maaş artışları ile ilgili şunları söylemişti:

Hiçbir vatandaşını enflasyona ezdirmeme gayesi taşıyan bir iktidar görev başında. Biz de bu iktidarın yanındayız. Memur ve emeklilere yapılacak zamların destekçisiyiz. Ekonomik şartlar iyileştikçe, toparlanma gerçekleştikçe memur ve emeklilerimizin maaşları çok daha yüksek düzeylere ulaşacak. MHP işçinin, emeklinin, memurun, esnafın, sanayicinin, çiftçinin arkasındadır.

Emeklilere yapılan yüzde 25 zam makul ve yeterli bulunmamıştır. Açık ve samimi teklifimiz şudur. İlk olarak memurlara yapılması planlanan 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete ve aynısıyla emeklilerin maaşına yansıtılması beklentimiz ve talebimizdir.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Atalay 12 Temmuz 2023 10:08

Sayın Devlet Bahçeli herzaman devletin ve milletin yanında olmuştur. Emekliliğe vermiş olduğunuz hassasiyet karşılıksız kalmayacaktır . Saygılarımla

TURAN12 Temmuz 2023 05:27

TURAN

Saniye Koç 11 Temmuz 2023 21:42

Umarım doğru kararlar alırlar özellikle memur emeklileri olarak çok mağdur olduk, gerçek haklarımızı hicbir zaman alamıyoruz..

Zeki Bolat /Diyarbakir11 Temmuz 2023 16:14

Sayın Devlet Bahçeli; Devlet adamı duyarlılığı her zaman takdire şayan duruşu milletimizin tüm kesimlerince takdire şayan görülmüştür.Zati alilerine emeklilerin bu problemini cozme noktasındaki duyarlılığına bir eğitim emelisi olarak müteşekkiriz

Ozan11 Temmuz 2023 14:16

Sayın Devlet Bahçeli emekliler bu iyiliğinizi karşılıksız bırakmayacaktır

Sonraki Haber Yükleniyor...