Tgrt Haber

Emeklinin ocak zammı için SGK uzmanı uyardı! İlk defa uygulanacak yeni yöntem gelebilir

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: Haber Global, TGRT Haber
01 Kasım 2023 15:29 - Güncelleme : 01 Kasım 2023 15:36
Emeklinin ocak zammı için SGK uzmanı uyardı! İlk defa uygulanacak yeni yöntem gelebilir

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı ocak ayında yapılacak zamlarda! Emeklinin yeni maaşında çiftte artış yapılacak. Enflasyon zammı ve hükümet tarafından yapılacak ek zam için emeklinin bekleyişi sürüyor. Hesaplamalar şimdiden yapılmaya başlandı. Ancak kök maaşlarla ilgili belirsizlik artıyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun kök maaşları dikkat çekerek ocak zammından her emeklinin yararlanamayacağını iddia etti.

Emekli​ maaşlarına yapılacak ocak zammını bekliyor. Seçimlerden bu yana hükümet tarafında emekli için yoğun bir çalışma var. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hemen hemen her platformda dile getirdiği ‘emekliyi enflasyona ezdirmeyeceğiz” açıklaması ve kurmaylarına emeklilerle ilgili ivedilikle bir çalımanın başlatılması ile ilgili talimat emekli cephesinde bir nebze olsun rahat bir nefes aldırdı.

Emeklinin maaş düzenlemesi ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan açıklamalar gelmiş, çalışmaların başlatıldığını ve emekliye yapılacak zam​ ile ilgili enflasyonu gözönünde bulunduracaklarını da sık sık dile getirmişlerdi. Yeni yıla kısa bir süre kala maaş hesaplamaları da yapılmaya başlandı. SGK uzmanlarına göre zamlar ile ilgili açıklamalar da gelmeye devam ediyor.

Ocak ayında yapılacak zammı dört gözle bekleyen milyonlarca emeklinin zammı için SGK Uzmanı Özgür Erdursun,  her  emeklinin ocak ayında ek zam alamayacağını iddia etti.

“MAAŞLAR AYNI ORANDA ARTMALI”

Erdursun, bir youtube kanalında, “Tüm emekli aylıklarının aynı oranda artması lazım. Bugün 15 bin TL alanın da 20 bin TL olanın da aynı oranda artması lazım. Türkiye’de çoğu kişi kayıt dışı çalışmayı tercih ediyor. Emekli aylığı hesaplama sistemi kayıt dışı çalışmayı özendiriyor. En düşük emekli aylığı primlerle birlikte 4 bin 500 TL, 5 bin TL civarında. İnsanlar 7 bin 500 TL alıyor O aylık 7 bin 500 TL’ye tamamlanıyor.” dedi.

“TEMMUZ’DA KÖK AYLIKLARA ZAM GELDİ”

Ocak ayınca çok ilginç bir durumla karşılaşılacağını söyleyen Erdursun, “Temmuz’da yaşadığımızı bir kere daha yaşayacak mıyız? Temmuz da ne yaşadık, en düşük emekli  7 bin 500 TL’ydi kök aylığa zam yapıyoruz dediler. En düşük 7 bin 500 TL’ye tamamlanan bu 7 bin 500 TL’ye değil de kendi aylığınıza zam yapacağız. Bu durumda kişinin aylığı 4 bin TL ise yüzde 25 zam yapsa o kişinin aylığı oldu 5 bin TL ise 7 bin 500 TL almaya devam etti. Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yaklaşık yüzde 40 enflasyon​ farkı verilecek, Emekli Sandığı emeklilerine de yaklaşık yüzde 49 enflasyon farkı artı toplu sözleşme farkı verilecek. Diyelim ki SSK ve Bağ-Kur’da kendi kök aylığı 5 bin TL. Bu 5 bin TL’ye yüzde 40 artış olsa 5 bin TL’si 7 bin TL’ye çıkar. 7 bin 500 TL almaya devam eder.” Açıklamasını yaptı.

“OCAK AYINDA İLK DEFA UYGULANACAK BİR DURUM OLABİLİR”

Birçok insanın ocak ayında zam almayacağına söyleyen Erdursun, “Tüm emekliler ocak ayını bekliyor. Ne olacağını göreceğiz Türkiye’de ilk defa uygulanacak farklı bir durum olabilir” iddiasında bulundu.

Kaynak: Haber Global, TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...