Tgrt Haber

Enerji Ajansı'ndan petrol açıklaması: Talep patladı, fiyatlar yükselebilir

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
11 Ağustos 2023 12:20 - Güncelleme : 11 Ağustos 2023 12:26
Enerji Ajansı'ndan petrol açıklaması: Talep patladı, fiyatlar yükselebilir

Brent petrol fiyatları 86 doların üzerine çıkarken talep de her geçen gün artıyor. Enerji Ajansı’nın yayımladığı rapora göre artan talep fiyatları destekleyecek. Piyasalar Riyad ve Moskova’nın aldığı kararlara odaklanırken Çin sanayisinden gelecek verilerde bekleniyor.

Brent petrol​ haftalık kazançlarını azaltırken Enerji Ajansı (UAE) talep artışlarına bağlı olarak fiyatların yükselebileceğini ifade ediyor. Petrol fiyatlanmalarında arz kesintileriyle beraber Çin ekonomisindeki gelişmeler ve ABD enflasyon verileri​ etkili oldu. 

FİYAT ARTIŞLARI DEVAM EDECEK

Bloomberg’te yer alan habere göre, Paris merkezli Uluslararası Enerji Ajansı (UEA) yayımladığı raporda, petrol tüketimin rekor seviyeye yükseldiğini ve bu durumun ağustos ayında fiyatları yükseltme ihtimali olduğunu açıkladı.

UEA, küresel günlük petrol tüketiminin Haziran’da, Suudi liderliğindeki arz kesintileri nedeniyle ilk kez günde 103 milyon varile ulaştığını belirtti.  Raporda, petrol talebini artıran faktörler arasında, yaz mevsiminde artan hava yolculuğu sayısı, enerji üretiminde artan petrol kullanımı ve Çin’deki petrokimya faaliyetlerinin yükselmesi gösterildi. Öte yandan, ham ve ürün stoklarının keskin bir şekilde düştüğünü kaydeden UEA, petrol piyasasının sonbaharda daha da sıkılaşacağını öngördü.

Enerji Ajansı'ndan petrol açıklaması: Talep patladı, fiyatlar yükselebilir

TALEPTEKİ ARTIŞ DEVAM EDECEK

Brent petrol, OPEC kararları ve enflasyon verileri sonrasında haftanın başında altı ayın en yüksek seviyesinden aşağı inerek varil başına 86,3 dolara geriledi. Petrol karteli perşembe günü yaptığı açıklamada, dünya petrol talebinin 2023'teki 2,44 milyon bp'ye kıyasla 2024'te günde 2,25 milyon varil artmasını beklediğini söyledi. 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...