Tgrt Haber

Engellilere, yetim çocuklara verilen muhtaç aylığına zam yapıldı

Editör: Banu İriç / Kaynak: Anadolu Ajansı
18 Temmuz 2024 19:08 - Güncelleme : 18 Temmuz 2024 19:21
Engellilere, yetim çocuklara verilen muhtaç aylığına zam yapıldı

Engellilere ve öksüz/yetim çocuklara verilen muhtaç aylığına zam yapıldı. Vakıflar Genel Müdürlüğünce yardım parası 5 bin 683 liraya yükseltildi.

 Vakıflar Genel Müdürlüğünce ödenen engelli vatandaşlara, öksüz/yetim çocukların faydalandığı muhtaç aylığı miktarı zamlandı.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, 4 bin 763 lira olan, muhtaç durumdaki yüzde 40 ve üzeri engelli vatandaşlar ile anne veya babası hayatta olmayan öksüz/yetim çocuklara verilen muhtaç aylığı miktarı 5 bin 683 lira olarak belirlendi.

sosyal yardım parası

Muhtaç aylığından 2 bin 645 engelli ile 3 bin 96 öksüz/yetim çocuk faydalanıyor.

MUHTAÇ AYLIĞI NE ZAMAN KESİLİR?

Aylık alanların; vefatı, muhtaçlığın ortadan kalkması ya da bakım altına alınması, yetim erkek veya kız çocuğun 18, örgün lise ve dengi öğrenimde 20, örgün yükseköğrenimde ise 25 yaşını tamamlaması, üzerine kayıtlı lüks sınıf araç tespiti veya ruhsat sahibi oldukları aracın kasko veya rayiç değerinin bu yönetmelikle verilen muhtaç aylığı miktarının 170 katını geçmesi halinin tespitini takip eden ay başından itibaren aylıkları kesilir.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...