Tgrt Haber

Fabrika sahibi bir gecede kaçıp gitti! Mesaiye gelen 250 işçi büyük şok yaşadı

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
26 Eylül 2024 11:26 - Güncelleme : 26 Eylül 2024 11:27
Fabrika sahibi bir gecede kaçıp gitti! Mesaiye gelen 250 işçi büyük şok yaşadı

Yozgat'ta bir tekstil firmasında çalışan 250 işçi iş başı yapmak için fabrikaya geldiklerinde büyük şok yaşadı. İşçiler kapı duvar olan fabrikayı görünce işsiz kaldıklarını öğrendi. Bir gecede ortadan kaybolan patrona kimse ulaşamıyor...

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nde 2014 yılından beri faaliyet gösteren İstanbul İkitelli merkezli bir tekstil firması, herhangi bir açıklama yapmadan bir anda faaliyetlerini durdurdu. Fabrikada çalışan 250 işçi​ ise iş başı yapmak için fabrikaya gittiklerinde işsiz kaldıklarını öğrenerek büyük şok yaşadı.

Fabrika sahibi bir gecede kaçıp gitti! Mesaiye gelen 250 işçi büyük şok yaşadı - 1. Resim


HİÇ KİMSEYE ULAŞAMADILAR

Yetkili birine ulaşmaya çalışan işçiler, fabrikanın İstanbul'da bulunan genel merkezini aradıklarında da hiçbir sonuç alamadı. İddialara göre insan kaynakları biriminden birinin kendilerine ulaşıp firmanın faaliyet durdurduğunu ve patronlara kimsenin ulaşamadığını söyledi. İş başı yapmak için gittikleri fabrikada işsiz kaldıklarını öğrenin işçiler, yaşadıkları olayın şokunu atlatır atlatmaz, fabrika önünde toplanıp bir yetkili gelmesini istedi. Jandarma ekipleri bölgede tedbir alırken, herhangi kimse gelmedi.

Fabrika sahibi bir gecede kaçıp gitti! Mesaiye gelen 250 işçi büyük şok yaşadı - 2. Resim


"BİR GECEDE KAÇIP GİDİYORLAR"

Fabrikada yıllardır çalışan işçilerden biri "Bu Yozgat'ın çilesi mi? Sürekli benzer firmalar gelip aynı şekilde bir gecede kaçıp gidiyor. Biz çalışanlar hep mağdur ediliyoruz. Bize kim sahip çıkacak, haklarımızı almamız noktasında kim yardımcı olacak. Bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Derdimizi anlatacak muhatap bulamıyoruz. Hepimizin çoluk çocuğu var, borcu olan var, hastası olan var. Mağdur edildik, yardım istiyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ahmet26 Eylül 2024 11:33

Bu nasıl bir şey be insanlara bu kadar kolay ihanet ederler ya

Sonraki Haber Yükleniyor...