Tgrt Haber

Fatih Atik 'geri dönüş yok' diyerek duyurdu! Emekli zammında seçenek 2'ye indi: İşte son rakamlar 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
12 Temmuz 2024 22:43 - Güncelleme : 12 Temmuz 2024 22:48

Temmuz ayı zam oranlarının belli olmasının ardından en düşük emekli maaşı için çalışmalarda sona gelindi. TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik, emekli aylığı formülünde iki seçenek kaldığını ifade etti. İşte son rakamlar... 

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren müjde için geri sayım başladı. TGRT Haber​'de Medya Kritik programında konuşan TGRT Haber​ Ankara Temsilcisi Fatih Atik, emekli zammından geri dönüşün olmadığını söyledi. 

Son programda 3 seçenekli formüle değinen Atik, burada seçeneklerin 2'ye indirildiğini söyledi. 

"BU İŞ HAFTAYA ÇÖZÜLÜR"

TGRT Haber​ Ankara Temsilcisi Fatih Atik yaptığı açıklamada, "Bu iş haftaya çözülür. Toplantı aslında daha önce yapılmış. Programa gelmeden önce de konuştum. Aslında bu iş bitti. Emeklilere artış yapılacak. İki seçenek haline getirildi. En düşük emekli aylığı 12 bin TL veya 12 bin 500 TL'ye çıkarılacak. 12 bin olan seçenekten 3.2 milyon emekli faydalanacak, diğerinden ise 3.7 milyon emekli faydalanacak" dedi.

Fatih Atik 'geri dönüş yok' diyerek duyurdu! Emekli zammında seçenek 2'ye indi: İşte son rakamlar  - 1. Resim

"SON KARAR CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN​'DA"

Atik, konunun henüz karara bağlanmadığını, ancak çerçevesinin netleştiğini belirterek, "Son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan​ verecek. Gecikmiş ama iyi bir adım" ifadelerini kullandı.

Fatih Atik 'geri dönüş yok' diyerek duyurdu! Emekli zammında seçenek 2'ye indi: İşte son rakamlar  - 2. Resim

Bakanlık yetkilileriyle yaptığı görüşmede Atik, daha fazla prim ödeyenlerin hakkının ne olacağını sorduğunu ve yetkililerden "Zaten 24.73 oranında zam aldılar" cevabını aldığını da ekledi.

Atik, emekli maaşlarındaki bu artışın torba kanun ile yasalaşacağını düşündüğünü belirtti.

Kaynak: tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...