Tgrt Haber

Geleceğin meyvesi olarak görülüyor! Dar gelirliyi üzecek fiyat

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
23 Ağustos 2023 09:59 - Güncelleme : 23 Ağustos 2023 10:12
Geleceğin meyvesi olarak görülüyor! Dar gelirliyi üzecek fiyat

Mersin'de avokado fidanı desteği üreticilerin yüzünü güldürüyor. Üreticiler semt pazarlarında ve manavlarda avokadonun kilogram fiyatının 80-110 lira aralığında değiştiğini söyledi.

Mersin’de avokado​ fidanı desteğinden yararlanan üreticiler, dağıtımdan yetiştiriciliğe, hasattan pazarlamaya kadar verilen desteklerle yeni bir gelir kaynağı elde ediyor. Yüzde 50 hibe ile avokado fidanı desteği alan üreticiler, meyveyi geleceğin meyvesi olarak görüyorlar. Erdemlili üretici​ Kadir Cerit, avokado ağaçlarına gözü gibi bakıyor ve meyvesini vereceği günü iple çekiyor. 

Erdemlili üretici Kadir Cerit, avokadonun üretiminden pazarlamaya kadarki yolculuğunun öneminden bahsetti. “Araştırdık, piyasada çok randımanlı bir ürün bulamadık” diyen Cerit, verilen desteklerle önemli bir yol aldıklarını ifade etti.

Geleceğin meyvesi olarak görülüyor! Dar gelirliyi üzecek fiyat

FİYATI 80-110 LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR

Son 3 yıl içinde, 9 ilçede 889 üreticiye yüzde 50 hibeli 17 bin adet avokado fidanı desteği sağlandı. 850 dönüme yakın arazide avokado üretiminin yapılmaya başlandı. Avokadonun bölgede gelişmesini ve üretiminin yaygın hale gelmesini hedefleyen üreticiler, semt pazarlarında ve manavlarda avokadonun kilogram fiyatının 80-110 lira aralığında değiştiğini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Temel24 Ağustos 2023 21:59

Boyle minik avokado ağacını da a ha yeni gördüm fethiye çalış'ta devasa avokado ağaçları var

Mahmut hakkıbilen24 Ağustos 2023 20:21

Yesek ne olur yemesek ne olur biz bu dünya ayit diliz esas hayat ahirette de biz dünyanın en zengin insanlarıyız dinimiz İslam bizler de müslüman el hamdullillah gıdaları pahalı satanlar yok mu kendine zulüm yapıyor farkında değil bu dunya sınav dünyası bu dunyada neyi istiyorsa onu alacaktır nasibi olarak esas hayat ahirette de bunu yazıp sayfaya koyan Dar gelirli diyor bizim gönlümüz bol zengilli şuursuz olan piyasaya aşırı zam yapanlar dar gelirli çünkü kendilerine zulüm yapıyor

Nail24 Ağustos 2023 11:57

Reklamı yapılır tüm köylüler avakado diker ihtiyaçtan cokfazla üretim olur satılmaz yada dip yapar köylü ağlar sonra avakado fidanlarını keser

Sonraki Haber Yükleniyor...