Tgrt Haber

Hamsi 60 TL, mezgit 150 TL, istavrit 80 TL… Balık tezgahlarında son durum ne? (22 Kasım 2023)  

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
22 Kasım 2023 13:54 - Güncelleme : 22 Kasım 2023 14:17
Hamsi 60 TL, mezgit 150 TL, istavrit 80 TL… Balık tezgahlarında son durum ne? (22 Kasım 2023)  

Fırtınanın ardından balık tezgahlarında son durum belli oldu. Karadeniz’de balık fiyatları değişkenlik göstermedi. Hamsinin kilosu 60, istavrit 80, mezgit 150, çupra ise tanesi 120 liradan alıcı buldu.

Balık fiyatları merak ediliyor. Kış aylarında sık tüketilen balık fiyatları​ bir inerken bir artıyor. Hafta sonu Karadeniz​'de etkili olan fırtınanın ardından Düzce​'de balık tezgahlarında değişiklik gözlenmedi. Fırtınadan etkilenen limanlarda temizlik çalışması yapıldığını söyleyen balıkçılar, olumsuz hava şartlarının şimdilik balık fiyatlarını etkilemediğini ifade etti.

TEKNELER ALABORA OLDU

Karadeniz sahillerinde geçtiğimiz hafta sonu etkili olan sağanak yağış ve fırtınadan limanlardan da etkilendi. Birçok balıkçı​ teknesi alabora olup parçalandı. Vatandaşlar ise balık tezgahlarındaki son durum merak etmeye başladı.

YARALAR SARILIYOR

Denizde balığın yön değiştirmemesi için böyle bir karışıklığı beklediklerini belirten Düzceli balıkçı Tuncay Kılıç, "Hamsi yine hava muhalefetinden sonra çıkıyor. Çeşitli balıklarda az çok geliyor. Balık ilerleyen zamanlarda daha iyi olacak, bekliyoruz. Hafta sonu fırtınalarda ufak tekneler limanlarda zarar gördü. Mendirekler ve limanlarda bir sorun yok, sağlam. Temizlik yapılıyor hayat normale dönmeye başladı. Bu durumun balık fiyatlarını engelleyecek bir durumu yok. Denizin biz böyle karışmasını zaten bekliyorduk. Balığın yönünü değiştirmesinin bölgede balığın çoğalmasına sebep olacağını umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Balık fiyatları değişmedi.

BALIK FİYATLARI BELLİ OLDU

Düzce'de tezgahlarda hamsi kilosu 60, istavrit 80, mezgit 150, somon 200, kırma tekir 300, torik tanesi 500, levrek tanesi 130, çupra ise tanesi 120 liradan alıcı buluyor.

FIRTINAMSI RÜZGAR BEKLENİYOR

Öte yandan Doğu Akdeniz'de fırtına; Karadeniz, Ege ve Batı Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor. Karadeniz’de hava durumu; parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı geçecek.

RÜZGAR ŞİDDETİNİ AZALTTI

Rüzgar; Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, doğusu kuzeybatıdan 5 ila 7, öğle saatlerinden itibaren 3 ila 5; Doğu Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 5 ila 7, öğle saatlerinde batısı ile zamanla geneli kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde esecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...