Tgrt Haber

Hamsinin fiyatı çakıldı: Daha ucuz balık yok! 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
02 Ekim 2023 19:30 - Güncelleme : 02 Ekim 2023 19:56
Hamsinin fiyatı çakıldı: Daha ucuz balık yok! 

Türkiye'nin en sevilen deniz ürünlerinden biri olan hamsi, yeni sezonuyla birlikte sofralara geri döndü. 1 Eylül itibarıyla başlayan hamsi avı, deniz ürünleri tutkunlarını sevindirse de yüksek fiyatlar tezgahların önünden geçirmiyordu. Sezon açılışında 150 TL'ye kadar alıcı bulan hamsinin fiyatı dibi gördü. Tezgahtaki en ucuz balık oldu. İşte hamsinin yeni fiyatı... 

Hem lezzetiyle hem de uygun fiyatıyla hamsi​, balıkseverlerin gözdesi olmaya aday. Geçen hafta 150 liraya kadar yükselen hamsi fiyatları, bu hafta 50 liraya kadar geriledi. Karadeniz'de geçen hafta hem teknelerin denize açılamaması hem de hamsi stoklarının azalmasıyla ilgili sıkıntılar yaşanmıştı. 

Denizlerde diğer balık türlerinin azalması nedeniyle balıkçıların hamsiye odaklandığını ifade eden balıkçı​ Tuncay Kılıç, "Hamsi stokları oldukça zengin şu günlerde. Bir süre önce kıtlık yaşadık ve hamsinin fiyatı 150 liraya kadar çıkmıştı. Ancak bugün, hamsi fiyatları 50 liraya kadar düşmüş durumda. Stoklarımız sağlam ve bol miktarda bulunuyor" dedi.  

hamsi fiyatı

"HAMSİDEN UCUZ BALIK YOK"

Hamsiden daha uyguna balık bulmanın imkansız olduğunu söyleyen Kılıç, "Ne yazık ki palamut eksik, çinekop ailesi de azalmış durumda ve istavrit de denizlerimizde pek görünmüyor. Bu nedenle insanlar hamsiye yöneliyor. Mağazamızda diğer balık türlerini de bulabilirsiniz, ancak hamsi kadar bütçe dostu değiller. Örneğin, bugün mezgit fiyatları 70 ila 80 lira arasında seyrediyor. Nadir bulunan istavrit ise 150 liraya kadar satılıyor. Şu an için hamsiden daha uygun bir balık bulmak zor" diye konuştu. 

balık tezgahı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...