AK Parti tarafından Torba Yasa Teklifi Meclis’e sunuldu. Yasa teklifinde memur zammı ile MTV, kurumlar vergisi, ÖTV zamları gibi vergisel düzenlemelerin yanı sıra ÖTV ve desteklerle ilgili maddeler de bulunuyor. İşvereni ilgilendiren asgari ücret desteği artışı ile vergi istisnası ile ilgili sürenin uzatılması da bu teklifte yer alıyor. Artan işveren maliyetlerinin azaltılması için yürürlüğe giren asgari ücret desteği teklifler arttırılacak. İşte asgari ücret desteği ile ilgili tüm detaylar…
AK Parti'nin Meclis'e sundugu basta memur maas zamlari ile vergi düzenlemelerini içeren yasa teklifinde yer alan asgari ücret düzenlemesinde degisiklige gidilecek. Artan isveren maliyetlerinin azaltilmasi için yürürlüge giren asgari ücret desteginda artisa gidiliyor. Ayrica isverene vergi istisnasi da bu teklifte yer aliyor. Buna göre asgari ücrete kadar olan tutarindan vergi alinmamasi uygulamasi yilin 2. yarisinda da devam edecek.
Asgari ücret destegi 500 lira olacak. Asgari ücretin artirilmasindan sonra, isverene saglanan asgari ücret desteginin de 500 liraya çikarilmasini öngören hüküm, teklifin 7’inci maddesi ile düzenlendi.
Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, 2023 yilinin ikinci yarisinda geçerli olacak asgari ücreti açiklamisti. Ardindan asgari ücret desteginde yeni tutari da açiklayan Bakan Isikhan, küçük isletmelere verilecek asgari ücret desteginin 400 liradan 500 liraya yükseltildigini duyurmustu.
Asgari ücret desteginden yaklasik 1 milyon 860 binin üzerinde isletme ile ev hizmetlisi çalistiran isverenler yararlaniyor.
Asgari ücret desteginden yararlanabilmek için 2022 yilina ait aylik prim ve hizmet belgelerinin veya muhtasar, prim hizmet beyannamelerinin yasal süresinde verilmesi, eksik bildirimde bulunulmamasi gerekiyor. Asgari ücret destegiyle saglanacak indirim tutari, takip eden aylardan dogan sigorta prim borçlarina mahsup edilecek.