Tgrt Haber

İşverene iyi haber! Asgari ücret desteği artıyor, vergi istisnası devam ediyor

05 Temmuz 2023 17:32 - Güncelleme : 05 Temmuz 2023 17:38
İşverene iyi haber! Asgari ücret desteği artıyor, vergi istisnası devam ediyor

AK Parti tarafından Torba Yasa Teklifi Meclis’e sunuldu. Yasa teklifinde memur zammı ile MTV, kurumlar vergisi, ÖTV zamları gibi vergisel düzenlemelerin yanı sıra ÖTV ve desteklerle ilgili maddeler de bulunuyor. İşvereni ilgilendiren asgari ücret desteği artışı ile vergi istisnası ile ilgili sürenin uzatılması da bu teklifte yer alıyor. Artan işveren maliyetlerinin azaltılması için yürürlüğe giren asgari ücret desteği teklifler arttırılacak. İşte asgari ücret desteği ile ilgili tüm detaylar…

AK Parti​'nin Meclis'e sunduğu başta memurmaaş zamları​ ile vergi düzenlemelerini içeren yasa teklifinde yer alan asgari ücret​ düzenlemesinde değişikliğe gidilecek. Artan işveren maliyetlerinin azaltılması için yürürlüğe giren asgari ücret desteğinda artışa gidiliyor. Ayrıca işverene vergi istisnası da bu teklifte yer alıyor. Buna göre asgari ücrete kadar olan tutarından vergi alınmaması uygulaması yılın 2. yarısında da devam edecek.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİNDE YENİ RAKAM BELLİ OLDU

Asgari ücret desteği 500 lira olacak. Asgari ücretin artırılmasından sonra, işverene sağlanan asgari ücret desteğinin de 500 liraya çıkarılmasını öngören hüküm, teklifin 7’inci maddesi ile düzenlendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2023 yılının ikinci yarısında geçerli olacak asgari ücreti açıklamıştı. Ardından asgari ücret desteğinde yeni tutarı da açıklayan Bakan Işıkhan, küçük işletmelere verilecek asgari ücret desteğinin 400 liradan 500 liraya yükseltildiğini duyurmuştu.

MİLYONLARCA İŞVEREN FAYDALANIYOR

Asgari ücret desteğinden yaklaşık 1 milyon 860 binin üzerinde işletme ile ev hizmetlisi çalıştıran işverenler yararlanıyor.

Asgari ücret desteğinden yararlanabilmek için 2022 yılına ait aylık prim ve hizmet belgelerinin veya muhtasar, prim hizmet beyannamelerinin yasal süresinde verilmesi, eksik bildirimde bulunulmaması gerekiyor. Asgari ücret desteğiyle sağlanacak indirim tutarı, takip eden aylardan doğan sigorta prim borçlarına mahsup edilecek.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...