Tgrt Haber

Kış lastiği uygulaması başladı, denetimler sıklaştı! Cezası cep yakabilir

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
01 Aralık 2023 11:59 - Güncelleme : 01 Aralık 2023 12:04
Kış lastiği uygulaması başladı, denetimler sıklaştı! Cezası cep yakabilir

Zorunlu kış lastiği uygulaması bugün itibariyle başladı. Ticari araçlar için sıkı denetimler yapılırken kurallara uymayanlara para cezası uygulanıyor.

Ticari araçlar için kış lastiği​ uygulaması 1 Aralık itibariyle başladı. Özel otomobiller için ise yasal zorunluluk olmamasına karşın kış lastiğinin kullanılması öneriliyor.

1 NİSAN’A KADAR DEVAM EDECEK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı​'nın düzenlemeleri kapsamında, 1 Aralık-1 Nisan döneminde, tüm ticari araçlar için kış lastiği kullanma zorunluluğu bulunuyor. Araçlarına kış lastiği taktırmayarak kurallara uymayanlara i2023 yılı için 2 bin 568 lira ceza​ uygulanacak.

CEZA ORANI 1 OCAK’TA GÜNCELLENECEK

Kış lastiği taktırmama cezası, Hazine ve Maliye Bakanlığınca açıklanacak yeniden değerleme oranı çerçevesinde 1 Ocak 2024 itibarıyla güncellenecek.

YENİ YILDA CEZA KATLANACAK

Kış lastiği taktırmama cezası, Hazine ve Maliye Bakanlığınca açıklanan yeniden değerleme oranı çerçevesinde 1 Ocak 2024 itibarıyla 4 bin 69 lira olacak.

DENETİMLER SIKLAŞTI

Kış lastiği takma zorunluluğu uygulamasının başlamasıyla birlikte Bolu’da şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar, polis ekipleri tarafından tek tek kontrol edildi. Sert geçen kış şartları sebebiyle zeminde meydana gelen buzlanmalarda araçların yol tutuşlarının artırılması ve kaymaya dayalı trafik kazalarının engellenebilmesi amacıyla ülke genelinde 1 Aralık’ta zorunlu hale getirilen kış lastiği uygulaması başladı. 

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlara yönelik getirilen zorunluluğun başlamasıyla birlikte Bolu Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, il genelinde kış lastiği denetimlerine başladı. Ekipler, D-100 kara yolunun Bolu Dağı geçişinde şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araç lastiklerinin diş derinliklerini kontrol etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...