Tgrt Haber

Konut fiyatlarında soğuma devam ediyor! 4 yılın en yavaş artışı görüldü

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 Şubat 2024 16:23 - Güncelleme : 16 Şubat 2024 16:31
Konut fiyatlarında soğuma devam ediyor! 4 yılın en yavaş artışı görüldü

Konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. Aylardır yükselişine devam eden konutta soğuma belirtisi başladı. Merkez Bankası konut fiyat endeksi verilerine göre 4 yılın en yavaş aylık artışı gerçekleşti. Ortalama metrekare fiyatı ise 30 bin 487 TL oldu.

Aylardır durdurulamayan konut fiyatlarında alınan önlemler işe yarıyor. Spekülatif fiyat artışlarının önüne geçmek için yapılan düzenlemelerle konutta fiyat artışı dizginlendi. Açıklanan son Merkez Bankası konut fiyat endeksi​ verilerine göre 4 yılın en yavaş aylık artışı gerçekleşti.

KONUT FİYATLARI​ ARALIK’TA YILLIK YÜZDE 75,5 ARTTI

Türkiye​ Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2023 yılı Aralık ayı Konut Fiyat Endeksi (KFE) verisini açıkladı. Buna göre, Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 1,1 oranında artan KFE, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 75,5, reel olarak ise yüzde 7,1 oranında arttı.

Türkiye’deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan Konut Fiyat Endeksi (KFE), 2023 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 1,1 oranında artarak 1163,2 seviyesinde gerçekleşti.

Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 75,5 oranında artan KFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 7,1 oranında artış gösterdi.

EN ÇOK ANKARA’DA FİYATLAR ARTTI

İstanbul​, Ankara ve İzmir’in konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, 2023 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre, sırasıyla yüzde 0,1, 2,5 ve 3,5 oranlarında artış gözlendi. Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre, İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 61,8, 92,3 ve 75,6 oranlarında artış gösterdi. Türkiye'de ortalama metrekare fiyatı Aralık'ta 30 bin 487 TL oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...