Tgrt Haber

Kritik veri sonrası altın sert düştü, İslam Memiş'ten 'işçiliğe dikkat' uyarısı geldi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
05 May 2023 16:39 - Güncelleme : 05 May 2023 18:41

Altın, ABD’de devam eden bankacılık krizleri ve Fed faiz artırım döngüsünün sonuna gelindiğine dair beklentilerle ralliye girdi. Amerika Birleşik Devletleri'nde açıklanan istihdam verilerinin beklentilerin altında gelmesi hem ons, hem gram tarafında gerilemeye neden oldu. Finans Analisti İslam Memiş, yaz aylarında gram fiyatının çıkacağı rekor seviyeyi açıklayarak işçiliği olan altına karşı uyardı.

ABD’de bankacılık krizlerinin ardından Fed tarafından yapılan açıklamaların güvercin algılanması altın​ fiyatlarının yükselişe geçmesini sağladı. Amerika’da işsizlik​ verilerinin beklentilerin altında gelmesi piyasaları etki yaparak ons altında gerilemeye dolar endeksinde yukarı yönlü harekete neden oldu. TGRT Haber ekranlarından yatırımcıyı işçiliği olan altına karşı uyaran İslam Memiş​, yaz ayları için gram altın​ tahminini açıkladı.

SARI METALDE SERT DÜŞÜŞ!

Altın bu hafta yaşadığı yüzde 3’lük artışla son iki ayın en iyi haftalık performansını gösterdi. Finansal sisteme yönelik endişelerin yükselmesi ve tahvil getirilerinin düşmesi değerli metale yeni rekorları getirdi. Altın perşembe günü son bir yılın zirvesine tırmandı. Buna karşın ABD istihdam verileri sonrası gram altın ekranda 1.276 TL seviyelerinden 1.254 seviyelerine kadar indi.

54 YIL SONRA İLK

ABD ekonomisinin önemli göstergelerinden biri olan ABD tarım dışı istihdam verileri beklentileri geride bıkarak nisan ayında 253 bin artış kaydetti. Amerika’da işsizlik yüzde 3,4'le 1969'dan beri en düşük düzeye geriledi. Verinin yayımlamasından kısa bir süre sonra dolar endeksi​ yönünü yukarı çevirdi. Altın ise sert bir düşüş yaşadı. 

ONS 2 BİN DOLAR ALTINA SARKABİLİR

Finans Analisti İslam Memiş, yeni beklentileri hakkında açıklamalar yaparak “Ons altında 2 bin 350- 2 bin 400 dolar seviyesini hedefleyen beklentim devam ediyor” dedi. İslam Memiş jeopolitik risklerin ve faiz kararlarının altın fiyatlarını etkilediğini ifade etti. 

İslam Memiş şunları kaydetti:

"2 bin dolar altına sarkmalar olabilir bunları bir alım fırsatı olarak değerlendirmek gerekiyor. Gümüş tarafından 24,90 güçlü bir destek seviyesi. Altın ve gümüş tarafında yaşanacak geri çekilmeler alım fırsatı olarak değerlendirilebilir."

EKRANA KANAN ZARAR EDER

“Kapalı Çarşı piyasasında şu an itibarıyla 1.375 lira bozdurma, satın alma fiyatı 1.385 lira. Ekran ile Kapalı Çarşı arasında 105 liralık fark var. Elinde gram altın olan vatandaş ekran fiyatına kanarsa elindeki altını çok ucuza bozdurmuş olabilir.”

İŞÇİLİĞİ OLAN ALTINA DİKKAT

Gram altın fiyatında için öngördüğümüz 1.450 devamında 1.500 lira seviyesindeki öngörüm hala devam ediyor. Hem dolar tarafından gördüğüm yükseliş hem ons tarafında gördüğüm yükselişle beraber gram altın /TL tarafının yeni rekorla karşımızda durması mümkün olabilir.  1350 TL altındaki rakamları yine alım fırsatı olarak görmek gerekiyor. Özellikle işçilikli altına çok dikkat etmek lazım. Çeyrek ve Cumhuriyet altının çok fazla bir işçiliği var. Genellikle işçiliği olmayan altınların alınmasını önemsiyorum. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...