Tgrt Haber

Makas farkında 36 liralık daralma, bu seviyeden altın alınır mı?

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
01 Haziran 2023 11:29 - Güncelleme : 01 Haziran 2023 11:41
Makas farkında 36 liralık daralma, bu seviyeden altın alınır mı?

Gram altın dolar kurundan aldığı destekle tarihi seviyelere yükseldi. Hafta başında ekran ve Kapalıçarşı fiyatları arasında 100 liralık makas farkı, rekor sonrası daraldı. Yatırımcı ise ‘Bu seviyelerden altın alınır mı? sorusunu soruyor. Uzman isimden yatırımcıların tercihlerine ışık tutacak açıklama geldi.

Tüm dünyada kriz zamanlarında yatırımcıların paralarını korumak için sığındıkları liman olan altın​ yurt içinde yeni rekorlarını kırdı. Küresel piyasalarda dolar endeksindeki artışla beraber ons altın​ değer kaybetti. Dolar/TL​ kurundan destek alan gram altın​ güne düşüşle başlamasına rağmen 1.300 TL seviyelerinde işlem görmeye devam ediyor.

MAKAS 36 LİRA KAPANDI

Seçimlerin öncesinde altında makas aralığı ekran ve serbest piyasa arasında zirve noktalara kadar ilerledi. Hafta başında tabela ve Kapalıçarşı’da altın makası 100 TL’ye kadar ulaştı. Kurdaki hareketlilik sonrası ekranlarda gram altının 1.300’lü seviyelere çıkmasıyla makas aralığı kapanmaya başladı. Kapalıçarşı piyasasında altın 1.364 TL’den işlem görüyor. 

ALIM İÇİN PAHALI

Öte yandan Fokeks Haber’de yer alan habere göre; Pimco yöneticisi Greg Sharenow'a göre Fed​, inatçı enflasyon sebebiyle faizde anlamlı bir indirim yapamıyor. Sharenow bu sebeple altının şu anda "pahalı" göründüğünü görüşünde.  Altın fiyatının uzun vade için cazip göründüğünü belirten Sharenow, kısa vadede yeni düşüşlerin gelebileceğini ifade etti. 

KISA VADEDE DÜŞÜŞLER OLABİLİR

"Enflasyona endeksli devlet tahvilleri ile karşılaştırıldığında ons altın ılımlı şekilde aşırı değerli." diye konuşan Sharenow, reel tahvil getirilerinin uzun süre daha yüksek kalmalarının ve altın üzerinde baskı yaratmalarını beklediğini vurguladı.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...