Tgrt Haber

Mehmet Şimşek vergi düzenlemesine ilişkin en çok merak edilen tartışmaya nokta koydu

Editör: Banu İriç / Kaynak: Ekonomim
02 Ekim 2024 07:28 - Güncelleme : 02 Ekim 2024 07:34
Mehmet Şimşek vergi düzenlemesine ilişkin en çok merak edilen tartışmaya nokta koydu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Meclisin açılmasıyla birlikte vergide yapılacak düzenlemelere ilişkin açıklamalarda bulundu. En çok merak edilen vergi oranlarının azaltılacağı ya da yükseltileceği sorusuna nokta koyan Şimşek hangi alanlarda düzenleme geleceğini de açıkladı.

TBMM​'nin yeni yasama döneminin başlamasıyla ekonomi alanında getirilmesi muhtemel düzenlemeler vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Özellikle vergi​ konusunda oranların yükseltileceği iddiaları sıklıkla dile getiriliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek​ Ekonomim"e yaptığı açıklamasında vergide yapılacak düzenlemeleri sıraladı. 

"VERGİDE ADALET GELECEK, TABAN GENİŞLEYECEK"

Şimşek yeni yasama döneminde vergi oranlarını artırmaya ya da düşürmeye yönelik bir paket hazırlığının olmadığını vurguladı. Vergi alanında düzenlemek istedikleri alanları şöyle aktardı: "Vergi politikası yaklaşımımız: Vergide adaletin güçlendirilmesi, Vergi tabanının genişletilmesi, Vergide gönüllü uyum ve öngörülebilirliğin artırılması, Vergi harcamalarının etkinlik kriteri çerçevesinde analiz edilerek azaltılması, Mali disipline bağlı kalıp; yatırımı, istihdamı, üretimi ve ihracatı artıracak düzenlemeler olacak."

Mehmet Şimşek'ten vergi düzenlemesinde en çok merak edilen tartışmaya nokta koydu - 1. Resim

BORSA VE KRİPTO VERGİSİ GÜNDEMDEN ÇIKTI

Şimşek, borsa ve kripto varlıkların vergilendirilmesi çalışmasının da hükümetin gündeminden çıktığını belirtti. Kayıt dışı paradan vergi alınması için yapay zekadan faydalanarak denetim yapacaklarını belirten Şimşek "IBAN, EFT, Mail Order başta olmak üzere alternatif ödeme yöntemleri kullanarak kayıt dışı bırakılan hasılatın tespiti ve vergilendirilmesine yönelik incelemelere devam edeceğiz." dedi.

 

Kaynak: Ekonomim

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Elif 2 Ekim 2024 07:36

Vergi oranları ile ilgili konuşmalar hep kafamı karıştırıyor Umarım vatandaşların cebine dokunmayacak şekilde düzenlemeler yaparlar

Sonraki Haber Yükleniyor...