Tgrt Haber

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın’dan ‘enflasyon’ açıklaması: Gelir artışı etkisini yitirdi

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
03 Ekim 2023 11:29 - Güncelleme : 03 Ekim 2023 11:36
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın’dan ‘enflasyon’ açıklaması: Gelir artışı etkisini yitirdi

Eylül ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’dan açıklama geldi. Yalçın, memur ve memur emeklisi için önemli olan enflasyon farkının şimdiden yüzde 18,4 olduğunu dikkat çekerek enflasyonun en çok sabit gelirlileri ve emeği tahrip ettiğini vurguladı. Yalçın, gelen verilerin ise iyileştirmelerin ve gelir artışlarının kısa sürede etkisini yitirmesine neden olduğunu söyledi.

Eylül ayı enflasyon​ rakamlarının açıklamasının ardından Memur-Sen​ Genel Başkanı Ali Yalçın​, verileri değerlendirdi. "Enflasyonun, en çok sabit gelirlileri ve emeği tahrip ettiği unutulmamalıdır” diyen Ali Yalçın, enflasyon gündeminin hayatımızdan çıkması, ekonomik kayıpların son bulması ve fiyat istikrarının sağlanması gerektiğini belirtti.

“ENFLASYON DÜŞMELİ, ÜLKE GÜNDEMİNDEN ÇIKMALI”

Yalçın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

Eylül ayı enflasyon verileri bugün açıklandı. Aylık enflasyon yüzde 4,75, Ocak-Eylül (9 Aylık) enflasyonu yüzde 49,86 ve yıllık enflasyon yüzde 61,53 olarak gerçekleşti. Enflasyon farkı ise önümüzde 3 aylık süreç olmasına rağmen şimdiden yüzde 18,04 oldu.

“GELİR ARTIŞLARININ ETKİSİNİN YİTİRİLMESİNE NEDEN OLUYOR”

2024-2026 yıllarında uygulanacak OVP'ye göre 2023 yılsonu enflasyon tahmini yüzde 65, TCMB Eylül ayı beklenti anketine göre yüzde 67,22 olarak yer almıştı. Bu veriler çerçevesinde, önümüzdeki 3 aylık (Ekim-Kasım-Aralık) dönemde toplamda yüzde 10 – yüzde 12 enflasyon oluşacağı beklenmektedir.

Enflasyonu tetikleyen unsurların başında kur artışı yer alıyor. Kur artışı akaryakıt fiyatlarını, akaryakıt fiyatları emtia ürünlerini ve diğer zorunlu harcamaları etkiliyor. Bu etkileşim ise iyileştirmelerin/gelir artışlarının kısa sürede etkisini yitirmesine neden oluyor.

“EN ÇOK SABİT GELİRLİLERİ VE EMEĞİ TAHRİP EDİYOR”

Enflasyonun etkisinin 2024 yılında da devam edeceği hem siyasiler hem de kamu yöneticileri tarafından ifade edildi. Memur-Sen olarak, beklenti ve tahminlerle uyumlu 2024 ve 2025 yıllarına ilişkin verilerimizi tablo ve grafiklerle şerhimizde açıkça belirtmiştik.

Enflasyonun, en çok sabit gelirlileri ve emeği tahrip ettiği unutulmamalıdır. Temennimiz, enflasyon gündeminin hayatımızdan çıkması, ekonomik kayıpların son bulması, fiyat istikrarının sağlanmasıdır.,

https://twitter.com/_aliyalcin_/status/1709104332384206930

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...