Tgrt Haber

Toplu Sözleşme görüşmesi öncesi Bakan Şimşek'ten çarpıcı mesaj! Memur zammı ne kadar olacak?

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
01 Ağustos 2023 09:24 - Güncelleme : 01 Ağustos 2023 09:38

Milyonlarca memurun beklediği 7. Dönem Toplu Sözleşmesi bugün başlıyor. Öncesinde Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki heyet, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e ziyarette bulundu. Heyet, Şimşek’e taleplerini bir bir sıraladı. TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, Şimşek’in heyete verdiği kritik cevabı aktardı. 

Memur-Sen​ Genel Başkanı Ali Yalçın​ ve beraberindeki heyet, 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri öncesi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek​'e ziyarette bulundu.  Konfederasyondan yapılan açıklamaya göre, ziyarette, 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri öncesi, kamu görevlilerinin beklentileri ve Memur-Sen'in teklifleri Bakan Şimşek'e iletildi. Heyet, Şimşek’e taleplerini tek tek sıraladı. Peki Şimşek ne cevap verdi? TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, Şimşek’in heyete verdiği memurları sevindirecek kritik cevabı aktardı. 

MEMURLAR TALEPLERİNİ SIRALADI 

Bugün itibariyle tarafların masaya oturacağının altını çizen Sözcan, memurların taleplerini şöyle sıraladı: “Memur-Sen ilk dönem yüzde 70, ikinci dönem yüzde 40 zam​ talep etti. 2024 yılında yüzde 70’lik, 2025’te de yüzde 40’lık bir zam istedi. Ayrıca zamların 3 aylık dönemlerde yapılmasını istediler. En düşük memur maşının en düşük kamu işçisinin altında kalmamasını istediler. En düşük memur maaşı 22 bin lira oldu ama bu aile yardımı ile birlikte. Bekar memurlar 1.600 lira eksik alıyor, Memur-Sen bu eksik kısmın da ödenmesini talep etti. Büyükşehirlerde ve deprem bölgesindeki memurlar kira yardımı istiyorlar ayrıca. 7.600 liralık kira yardımı istiyorlar. Üniversite mezunu birinci dereceye gelmiş memurların tamamının 3600 ek göstergeden faydalanmasını istiyorlar. Memurların Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye talepleri de var.”

MAĞDUR ETMEYCEK MEMNUN EDECEĞİ

Sözcan, Şimşek'in Memur-Sen’in talepleri karşısında verdiği cevabı şöyle aktardı: “Şimşek'in şu cevabı verdiği kulislere yansıdı. Sizi mağdur etmeyecek, memnun edecek bir düzenleme olacak inşallah, demiş. Şimşek toplu sözleşme görüşmelerin uzlaşı ile çıkmasını temenni ettiğini dile getirmiş. Bütçenin kısıtlı olduğunu söyleyip memurlar için şartları zorlayacağız ifadelerini kullanmış.  Memur-Sen heyeti de uzlaşma çıkmasından yanayız, taleplerin hakem heyetine gitmeden çözülmesini istemiş.” 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kenan 1 Ağustos 2023 09:45

Maşallah maşallah

Sonraki Haber Yükleniyor...