Tgrt Haber

Memura toplu sözleşme ikramiyesi için geri sayım: Miktarı ve ödeneceği tarih belli oldu

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TRT Haber
14 Ağustos 2024 11:51 - Güncelleme : 14 Ağustos 2024 11:59
Memura toplu sözleşme ikramiyesi için geri sayım: Miktarı ve ödeneceği tarih belli oldu

Yasal düzenleme ile toplu sözleşme ikramiyesi için hak kazanan memurlar ödeme için gün sayıyor. Yaklaşık 2 milyon memurun alacağı miktar ve bu paranın ne zaman hesaplara yatacağı belli oldu.

Toplu sözleşme ikramiyesi için 2 milyonu aşkın memur beklemeye geçti. CHP​'nin Anayasa Mahkemesi​'ne başvurmasıyla iptal edilen sonrasında Meclis​'te kabul edilen maddeyle yasal düzenleme kapsamına alınan ikramiye memurların hesabına düzenli olarak ödenecek.

TOPLU SÖZLEŞME İKRAMİYESİ NE KADAR?

Memurlar​ toplu sözleşme ikramiyesi karşılığında her ay 641 lira 81 kuruş ödeme alacak. Ödeme tüm sendikalı memurları  kapsayacak.

Sendikal örgütlenmeye de katkısı veren düzenlemeye ilişkin TRT Haber'e konuşan Sosyal Güvenlik (SGK) Başuzmanı İsa Karakaş, "Bulunduğu hizmet kolunda yüzde 2 barajını aşan sendika üyelerine verilen bir düzenlemeydi. Koyulan hüküm ile birlikte yüzde 2'lik baraj kaldırıldı. Sendikalı olan maaşından sendika kesintisi yapılan bütün memurlar bundan yararlanacak" dedi.

Memura toplu sözleşme ikramiyesi için geri sayım: Miktarı ve ödeneceği tarih belli oldu - 1. Resim

TOPLU SÖZLEŞME İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Karakaş'ın verdiği bilgiye göre  toplu sözleşme ikramiyesi 15 Ağustos günü maaşlarla birlikte ödenecek. Temmuz ayı itibarıyla toplamda 2 milyon 251 bin 330 sendikalı memur bulunuyor. Tüm memur sayısı baz alındığında sendikalı memurların oranı yüzde 74,18 olarak ortaya çıkıyor.

Kaynak: TRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...