Tgrt Haber

Moody's Türk ekonomisini değerlendirdi: Toparlanma zaman alacak

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
19 Aralık 2023 16:41 - Güncelleme : 19 Aralık 2023 17:41
Moody's Türk ekonomisini değerlendirdi: Toparlanma zaman alacak

Türkiye için kredi notunu pas geçen Moody's yayımladığı raporda Türkiye’de kurumsal kapasitede toparlanmanın zaman alacağını belirtti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody'sTürkiye​ için 'Kredi Görüşü' raporu yayımladı. Raporda Türkiye’de toparlanmanın mümkün olması için hala zamana ihtiyaç olduğu ifade edildi. 

TOPARLANMA ZAMAN ALACAK

Moody's ‘den gelen Türkiye açıklamasında "Kredi görüşümüz, olumlu bir senaryoda bile toparlanması zaman alacak kurumsal ve yönetişim gücündeki erozyona karşı ekonomik gücü ve ılımlı borcu yansıtmaktadır" ifadesi kullanıldı.

TÜRKİYE’NİN KREDİ NOTU​ B

Moody's, geçen cuma günü merakla beklenen raporu yayımlamayarak Türkiye'nin kredi notuna ilişkin değerlendirme yapılmadığını açıkladı.  Moody's, halihazırda Türkiye'nin kredi notunu "B3" ve not görünümünü "durağan" olarak değerlendiriyor.

YABANCI YATIRIMCININ GÜVENİ ARTIYOR

Ekonomi gazetesinin haberine göre, Fitch Ratings Ülke Notları Direktörü Paul Gamble tahvil ve hisse senedi piyasalarına ılımlı yabancı girişlerinden de görülebileceği gibi, yeni ekonomi yönetimindeki politika değişikliğinin ardından Merkez Bankası'nın yabancı yatırımcıların güvenini kazanmaya başladığını söyledi.

Moody's Türk ekonomisini değerlendirdi: Toparlanma zaman alacak

Gamble, Türkiye'nin seçim sonrası politika değişikliğinin kısa vadeli makro-finansal istikrar risklerini ve ödemeler dengesi baskılarını azalttığına inandıklarını belirtti.

ÖNEMLİ ZORLUKLAR VAR

Gamble, politika düzenlemesinin kalıcılığına güven gerektirecek önemli zorlukların hala mevcut olduğuna da vurgu yaptı. Kredi kuruluşu iki yıl aranın ardından Türkiye’nin not görünümünü yukarı yönlü revizyonla negatiften durağana çekmişti.

PAS GEÇMİŞTİ

Öte yandan Moody's'ten yapılan açıklamada, takvimde hakkında değerlendirmede bulunulması için 15 Aralık tarihi verilen Türkiye için güncelleme yapılmadığı bildirildi.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının yıllık takvimlerinde, ülkelerin kredi notu ve not görünümleri için tarih vermesi, kesin olarak güncelleme yapılacağı anlamına gelmiyor. Kredi derecelendirme kuruluşları belirtilen tarih dışında da bir değerlendirmede bulunabiliyor. Moody's, halihazırda Türkiye'nin kredi notunu "B3" ve not görünümünü "durağan" olarak değerlendiriyor.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...