Tgrt Haber

Ne altın, ne dolar! İslam Memiş 'Dünyanın yeni gözdesi' diyerek duyurdu: Bu fırsatı kaçırmayın

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
18 Şubat 2023 11:30 - Güncelleme : 18 Şubat 2023 11:37
Ne altın, ne dolar! İslam Memiş 'Dünyanın yeni gözdesi' diyerek duyurdu: Bu fırsatı kaçırmayın

2023 yılına rekor kırarak giren altın tüm kazançlarını geri vererek kritik seviyenin altına düştü. Fed faizleri altında ezilen onsa bağlı olarak gram fiyatında da sert düşüşler gözlendi. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise “Dünyanın yeni gözdesi KOBALT (Co) olacak, milletim bu fırsatı değerlendirmeli” sözleri ile gelecek yıllara damga vuracak yatırım aracını açıkladı.

Piyasalarda yaşanan dalgalanma sonrası yatırımcı “Altın mı yoksa dolar​ almak mı daha mantıklı? sorusunun cevabının peşine düştü. Değerli metal, 2022 yılının başında Ukrayna-Rusya Savaşı’nın ortaya çıkardığı belirsizlik ortamı ile ivme yakaladı. Sonraki süreçte ise faiz baskısı ile yılı kazançsız kapattı. 2023 yılında bin 960 dolara kadar yükselirken yüzde 7 kayıpla pozitif alanın dışına çıktı. Amerikan Merkez Bankası’ndan gelen şahin seslerle dolar endeksi ise 103 seviyelerine yükselirken dolar küresel piyasalarda güçlendi. Para piyasalarındaki belirsizlik sürerken Finans analisti İslam Memiş​, altın​ ve dolara alternatif olabilecek yatırım aracını açıkladı.

ALTIN DÜŞERKEN DOLAR DEĞER KAZANDI

ABD’de çarşamba günü açıklanan ÜFE​ ve TÜFE verilerinin aylık ve yıllık bazda artması piyasalarda rüzgârın tersine dönmesine neden olarak Fed’in şahin kalacağı beklentilerini destekledi. Bu beklentilerle dolar endeksi 104 seviyelerine çıkarken ABD 10 yıllık tahvil faizleri kasım ayından sonra en yüksek seviyeye çıktı. Yeni yıla yeni rekorlarla giren gram altın ise bu gelişmelerle yüzde 7 değer kaybı yaşayarak bin 103 TL’ye kadar geriledi.

BU FIRSATI DEĞERLENDİRİN

Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Twitter hesabından altın ve dolara alternatif olabilecek yeni yatırım aracını açıkladı. Memiş, ‘Sizi bir yatırım aracı ile tanıştıracağım. Sözüm vardı. Deprem felaketi dolayısıyla erken açıklamak istedim. Dünyanın yeni gözdesi KOBALT (Co) olacak. Milletim bu fırsatı değerlendirmeli. 82 bin idi, 35.395’ten kapanış yaptı. 2023-2024’te dünya bunu konuşacak’ sözlerini kullandı.

KOBALT NEDİR?

Görüntü bakımından demir ve nikele benzeyen bir element olan Kobalt en çok Afrika kıtasında bulunur. Dünyada yıllık üretimi 17 bin ton olan metal, uçak motorlarından tıbbı tedavi cihazlarına kadar çok çeşitli alanlarda kullanılır. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşe20 Şubat 2023 14:43

Kobalt nasıl alınır?

Sonraki Haber Yükleniyor...