Tgrt Haber

Petrol kazançlarını sildi, akaryakıt indirimi araç sahiplerinin yüzü güldürdü! Bu kez benzine indirim geliyor

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber, Dünya, Anadolu Ajansı
08 Aralık 2023 14:00 - Güncelleme : 08 Aralık 2023 15:10
Petrol kazançlarını sildi, akaryakıt indirimi araç sahiplerinin yüzü güldürdü! Bu kez benzine indirim geliyor

Petrol fiyatlarında düşüş devam ediyor. 2018’den bu yana en uzun haftalık kaybını yaşayan petrol kazançlarını sildi. Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş akaryakıta indirim olarak yansıdı. Dün gelen indirimin ardından bugün motorin fiyatları için tabela bir kez daha değişirken bu kez de benzin için indirim haberi geldi. Benzin fiyatları bu gece yarısı değişecek.

Petrol fiyatlarında uzun süredir yaşanan düşüşler akaryakıt​ fiyatlarına da yansımaya başladı. Geçen aydan bu yana gelen indirimlerle motorin​ yaklaşık 40 lira seviyelerinden geri dönüş yaptı. Peş peşe gelen indirimlerin ardından bugün motorin tarafında tabela fiyatları bir kez daha değişti. Pompada indirimler art arda yaşanırken sektörden bu kez de benzine indirim haberi geldi. 

MOTORİNE İNDİRİM TABELAYA YANSIDI

Motorin litre fiyatı bugün 88 kuruş düştü. Gece yarısı gelen indirimle birlikte fiyat pompada güncellendi.

Son indirimle birlikte ortalama motorin litre fiyatları şöyle oldu:

İstanbul​ Avrupa yakası: 35.36 TL

Ankara: 36.04 TL

İzmir: 36.25 TL

Adana: 36.53 TL

Bursa: 36.11 TL

Antalya: 36.77 TL

Diyarbakır: 36.84 TL

Trabzon: 36.42 TL

BENZİNE İNDİRİM GELİYOR

Motorine gelen art arda indirimlerin ardından benzin​ fiyatları sabit kalmıştı. Benzin fiyatı İstanbul’da 34,55 TL, Ankara’da 35,21 TL, İzmir’de 35,31 TL’den satılıyor. Son iki günde motorine gelen indirimlerin ardından bu gece de benzin fiyatlarına indirim geleceği bildrildi. Akaryakıt sektörü kaynaklarının verdiği bilgiye göre, benzinin litre fiyatına 1 lira 62 kuruş indirim yapılacak. Bu geceki indirimle birlikte benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 32,98 TL'ye gerileyecek.

PETROL FİYATLARI SON BEŞ AYIN EN DÜŞÜĞÜNDE

Petrol fiyatlarında kayıp devam ediyor. OPEC+'nın üretimi 2024'e kadar dizginleme planlarına rağmen küresel arzın talebi gölgede bıraktığına dair işaretlerin etkisiyle fiyatlar son 5 ayın en düşük seviyesine geldi. Suudi Arabistan bu hafta başında kesintilerin "kesinlikle" Mart ayına kadar kalabileceğini söylerken Rusya'dan da benzer açıklamalar geldi. Cezayir ve Kuveyt de katılırken, ham petrol baskı altında kalmayı sürdürüyor. Dünya’nın haberine göre, Singapur'daki aracı kurum Phillip Nova Pte'nin kıdemli piyasa analisti Priyanka Sachdeva, "Piyasalar OPEC+ tedbirlerini tamamen göz ardı ediyor gibi görünüyor" dedi. Buna ek olarak Moody's Investors Service tarafından Çin'in notunun düşürülmesinin, en büyük ham petrol ithalatçısının görünümündeki zayıflamaya katkıda bulunduğunu belirtti.

Küresel gösterge Brent, Şubat ayından bu yana en uzun kayıp serisinde yüzde 11 oranında düşüş yaşadıktan sonra varil başına 75 dolara yükseldi. ABD ham petrolü 70 doların altındaydı. Resmi ABD verileri, Cushing merkezindeki ham petrol stoklarında yeni bir artış olduğunu gösterirken ve petrol üretimi rekora yakın seyrederken, benzin talebi de yumuşadı. Yaygın olarak izlenen piyasa zaman aralıkları, yakın vadede bol miktarda arzın olduğunu gösteriyor.

 

Kaynak: TGRT Haber, Dünya, Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...