Tgrt Haber

Petrol piyasalarına Asya ülkesi yön verecek!

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Bloomberg HT
07 Şubat 2024 15:55 - Güncelleme : 07 Şubat 2024 16:37
Petrol piyasalarına Asya ülkesi yön verecek!

Uluslararası Enerji Ajansı Hindistan’ın 2030 yılında petrol tüketiminde Çin'i geride bırakarak lider olacağını ifade etti.

Uluslararası Enerji​ Ajansı (UEA) küresel petrol​ piyasalarını yakından ilgilendiren bir rapor yayımladı. Raporda en çok dikkat çeken ülkelerden biri Hindistan​ oldu.

HİNDİSTAN’DA PETROL​ TALEBİ 6,6 MİLYON VARİLE ULAŞACAK

Mevcut durumda dünyanın en büyük petrol​ ithalatçısı konumunda olan Hindistan​ UEA verilerine göre 2023 yılına damga vuracak. Ülke çapında petrol​ talebinin on yılın sonuna kadar günde 1,2 milyon varil artarak 6,6 milyon varile ulaşması bekleniyor. 

Yenilenebilir enerjiye olan talebin daha fazla ilgi görmeye devam edeceğinin ifade edildiği raporda Dünyanın en kalabalık ülkesi olan Hindistan’da talep görünümüm arttığı anlatıldı. 

Petrol piyasalarına Asya ülkesi yön verecek! - 1. Resim

BÜTÇE ENERJİ​ HARCAMALARINA GİDECEK

Bu çerçevede, Hindistan​ rafineri hamlesi başlatarak, başka yerlerde düşüşte olduğu bir dönemde sektörü canlandırdı. Başbakan Narendra Modi​ Salı günü Goa'da düzenlenen toplantıda hükümetin gelecek yılki bütçede planlanan altyapı harcamalarının büyük bir kısmını enerji​ sektörüne ayıracağını söyledi.

JET YAKIT GÜÇLÜ ŞEKİLDE BÜYÜYECEK

UEA, ekim ayında küresel petrol​ talebinin bu on yılda zirve yapacağını ve ardından uzun yıllar sürecek bir platoya gireceğini öngördü.  UEA, Hindistan​'ın öngörülen toplam büyümesinin günde 500 bin varilini sanayi ve tarımda kullanılan bir yakıt olan dizelin oluşturacağını söyledi.  Diğer ürünler arasında benzin talebi artan elektrikli araç satışları nedeniyle sınırlanırken, jet yakıtı güçlü bir şekilde büyüyecek.

Kaynak: Bloomberg HT
Sonraki Haber Yükleniyor...