Tgrt Haber

Piyasaların gözü Merkez Bankası’nın faiz kararında! Uzmanlar tek görüşte birleşti…

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
20 Temmuz 2023 06:57 - Güncelleme : 20 Temmuz 2023 06:58
Piyasaların gözü Merkez Bankası’nın faiz kararında! Uzmanlar tek görüşte birleşti…

Son dakika haberi: Piyasaların merakla beklediği Para Politikası Kurulu’nun faiz kararı bugün saat 14.00’da açıklanacak. Geçtiğimiz aydaki toplantıda faiz arttırma kararı ile birlikte yüzde 15’e çıkan faizin yeniden yükseltilmesi bekleniyor…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi kazanmasının ardından göreve getirdiği Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlık ettiği ilk Para Politikası Kurulu (PPK)​ kararına göre, 27 ayın ardından ilk kez politika faizi yükseltti. Politika faizi, 650 baz puanlık artışla yüzde 8,5'tan yüzde 15'e çıktı. Bu durum dövizdeki ateşi söndürmezken Dolar​ 27 lirayı Euro ise 30 lirayı geçerek tarihi rekorlar kırdı.

PİYASALARIN GÖZÜ FAİZ​ KARARINDA

Piyasaların yakından takip ettiği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantı takvimine göre temmuz ayı faiz kararı ise bugün saat 14.00’te açıklanacak. Toplantıya yönelik beklenti anketi 20 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyanı 500 baz puan artırım yönünde gerçekleşti.

17,5 İLE YÜZDE 21,5 BEKLENTİ…

Anket sonuçlarına göre, 250 ila 650 baz puanlık bir artırım öngören ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 17,5 ile yüzde 21,5 arasında, yıl sonu politika faizi beklentileri ise yüzde 25 ile 50 arasında yer aldı.

Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 28,5 oldu.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...