Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Bayraktar müjdeyi verdi: Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı faaliyete geçiyor

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
02 Ekim 2023 10:06 - Güncelleme : 02 Ekim 2023 11:04
Son dakika! Bakan Bayraktar müjdeyi verdi: Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı faaliyete geçiyor

Son dakika haberi: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı ile ilgili beklenen müjdeyi verdi. Bakan Bayraktar, bugün itibarıyla hattın operasyona hazır hale geldiğini ve bu hafta içinde faaliyete geçeceğini duyurdu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar​, ülkemizin ekonomisini bir üst seviyeye çıkaracak Irak-Türkiye Petrol​ Boru Hattına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Hattın bugün itibarıyla operasyona hazır hale geldiğini açıklayan Bakan Bayraktar, bu hafta içinde faaliyete geçeceğini duyurdu.

Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nın faaliyete geçmesi ile birlikte günde yarım milyon varil petrolün piyasaya verilmesi bekleniyor.

BORA HATTI DEPREM VE SELDE HASAR GÖRMÜŞTÜ

Abu Dabi Uluslararası Petrol Fuarı ve Konferansı'nda konuşan Bayraktar, hattın Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ve ardından yaşanan sel felaketlerinden hasar gördüğünü anımsattı.

GÜNDE YARIM MİLYON VARİL ÜRETİM​ BEKLENİYOR

Irak Türkiye Petrol Boru Hattı hakkında bilgi vererek, hattın bugün itibarıyla çalışmaya hazır hale getirildiğini belirten Bayraktar, "Bu hafta içinde, yeniden faaliyete geçtikten sonra küresel petrol piyasalarına gaz tarafı için yarım milyon varil tedarik edebilecek olan Irak-Türkiye boru hattını işletmeye başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...