Tgrt Haber

Son dakika! Kamuda zam pazarlığı başladı, Bakan Işıkhan'dan milyonları ilgilendiren açıklama

01 Ağustos 2023 14:19 - Güncelleme : 01 Ağustos 2023 17:47
Son dakika! Kamuda zam pazarlığı başladı, Bakan Işıkhan'dan milyonları ilgilendiren açıklama

Son dakika haberi: Milyonların sosyal ve mali haklarının belli olacağı Toplu sözleşme görüşmelerinde ilk toplantı sona erdi. Toplantı öncesinde çarpıcı mesajlar veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Kamu çalışanlarını enflasyona ezdirmedik" dedi.

Son dakika haberi: Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü kulağı yaklaşık bir ay sürecek Toplu Sözleşme görüşmelerinde. İlk toplantı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan​ başkanlığında gerçekleşti.

 

Milyonların mali sosyal haklarının belirleneceği toplantıların öncesinde açıklama yapan  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan  "Milli refahımızı hedefleyen, sosyal devlet ve katılımcı yönetim anlayışımızın en belirgin nişanesi olan toplu sözleşme sürecimizin ülkemiz çalışma hayatı adına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

ENFLASYONA EZDİRMEDİK

Toplu Sözleşem görüşemelerinde yaklaşık  3,7 milyon memur ve 2,7 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki maaş zamları belirlenecek. Maaşların dışında kira yardımı gibi haklarda masada olacak. Memur konfederasyonlarının genel başkanları ve 11 hizmet kollundaki yetkili sendikaların temsilcilerinin konuşmalarıyla devam edecek toplantıda, görüşmelerde izlenecek takvim belirlenecek.

Toplantı öncesinde açıklamalar yapan Bakan Işıkhan şu açıklamaları yaptı: "Kamu personelinin mali ve sosyal haklarında büyük ilerlemeler sağladık. Kamu çalışanlarını enflasyona ezdirmedik. Bu zor dönemde bütçe imkanları zorlanarak emekçi korundu. Tarafları memnun etmeyi amaçlıyoruz."   

ÖNCE HİZMET KOLLARI GÖRÜŞÜLECEK

Memur konfederasyonlarının genel başkanları ve 11 hizmet kollundaki yetkili sendikaların temsilcilerinin konuşmalarıyla devam edecek toplantıda, görüşmelerde izlenecek takvim belirlenecek.  Ağustos ayı boyunca sürecek görüşmelerde, memur ve memur emeklilerini yetkili konfederasyon olarak Memur-Sen​ temsil edecek.

Görüşmeler kapsamında, ilk olarak hizmet kollarının talepleri müzakere edilecek. Burada tarafların mutabakat sağlanmasının ardından, memur ve memur emeklilerinin genelini ilgilendiren taleplerin görüşülmesine geçilecek.

Son dakika! Kamuda zam pazarlığı başladı, Bakan Işıkhan'dan milyonları ilgilendiren açıklama

MEMUR TARAFINDAN EMEKLİ İÇİN SEYYANEN ZAM TALEBİ

7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi'ne dair taleplerini geçen hafta açıklayan Memur-Sen, 2024 yılı için üçer aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci üç ayda yüzde 35, ikinci üç ayda yüzde 10, üçüncü üç ayda yüzde 15, dördüncü üç ayda yüzde 10 artış istemiş, 2025 yılı için ise altışar aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci altı ayda yüzde 25 ve ikinci altı ayda yüzde 15 zam talep etmişti.

Aylık 7 bin 650 liralık kira yardımı, memura yapılan seyyanen zammın emekliye de yansıtılması ve gelir vergisinin yüzde 15'te sabitlenmesi diğer talepler arasında yer aldı.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1686337677430292480

 

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...