Tgrt Haber

Teslimatta vites yükseltti! TOGG teslimat rekoruna bir yenisini daha ekledi

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
02 Eylül 2023 11:02 - Güncelleme : 02 Eylül 2023 11:08
Teslimatta vites yükseltti! TOGG teslimat rekoruna bir yenisini daha ekledi

Türkiye’nin üretimi yerli otomobil TOGG, ağustos ayında kendi rekorunu tazeledi. Üretimi ve teslimatı hız kesmeden devam eden araç büyük ilgi görüyor. Yerli ve Milli elektrikli otomobil TOGG üç aylık toplam teslimat adedini ağustos ayıyla aştı.

Türkiye mayıs ayı itibarıyla yerli otomobiline kavuşmuş durumda. Elektrikli araçTOGG​ halk tarafından büyük ilgi görürken kendi rekorunu da her geçen gün tazeliyor. Yerli elektrikli otomobil T10X​ modelli TOGG, ağustos ayı satışları fabrikada üretimi tavan yaptırdı. 

YERLİ OTOMOBİL​ TOGG REKOR KIRDI

Hız kesmeden teslimatı devam eden TOGG’un satış adedi mayıs ayında 306, haziranda 502, temmuz ayındaysa 607 idi. Fakat ağustos ayı satışı bu tablonun çok ötesinde oldu. Elektrikli SUV'da pazar lideri olan TOGG, üç aylık toplam satış adedini ağustos ayı itibariyle aştı. TOGG’dan yapılan açıklamada ağustos ayında toplam 1965 adet yerli otomobilin hak sahipleriyle buluştuğuna yer verildi. Bu teslimatlarla milli aracın kendi rekorunu kırdığı aktarıldı. Açıklamada teslimata başlanan mayıs ayından bu yana 3 aylık toplam teslimat adedinin bir ayda geçildiği bildirildi.

“GÖRDÜKLERİNİZDEN FAZLASI VAR DEMİŞTİK”

TOGG’dan yapılan geçmiş açıklamada şu ifadeler yer almıştı:

"Gördüklerinizden fazlası var demiştik. Ağustos ayında 1965 adet #T10X’i kullanıcılarımızla buluşturarak yeni bir rekora daha imza attık. Böylece teslimata başladığımız mayıs ayından bu yana 3 aylık toplam teslimat adedini bir ayda geçtik.”

"ÇİFT VARDİYAYA GEÇECEĞİZ"

TOGG’un CEO’su Gürcan Karakaş​ ise satışlarla ilgili yaptığı açıklamada “Biz koyduğumuz hedefe kesin olarak ulaşacağız. Sene sonunda 28 bin adetlik üretimimizi gerçekleştirmiş olacağız. Günde 100 adet T10X üretmeye başladık. Bu sayı çift vardiya ile birlikte eylül ayında 170’e ulaşacak. Bu sayede hedeflerimizi tutturacağız.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...