Tgrt Haber

TİSK'ten asgari ücret açıklaması: Gayret göstereceğiz

17 Kasım 2022 23:56 - Güncelleme : 18 Kasım 2022 00:23
TİSK'ten asgari ücret açıklaması: Gayret göstereceğiz

Asgari ücret görüşmelerinin başlayacağı aralık ayı öncesi TİSK'ten asgari ücrete ilişkin önemli bir açıklama geldi. TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Akkol, işçilerin memnun olmadığı bir durumun arzu edilmediğini belirti ve dengeli bir asgari ücret konusunda gayret göstereceklerini söyledi.

Asgari ücrete yapılacak olan zam​, Türkiye’de milyonlarca işçi ve işveren ile onlarca sektörü yakından ilgilendiriyor. Geçtiğimiz temmuz ayında yapılan toplantıda asgari ücrete yüzde 30 oranında bir zam yapılarak 5 bin 500 liraya kadar çıkarılmıştı. 2023 için asgari ücret​ görüşmelerinin başlayacağı aralık ayın öncesi önemli açıklamalar gelmeye devam ediyor. Yeni yıla kısa bir süre kala gündemde "asgari ücret ne kadar olacak?" sorusu yerini koruyor.

Konuya ilişkin konuşanTürkiye​ İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamıyla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

"DENGELİ BİR ASGARİ ÜCRET KONUSUNDA GAYRET GÖSTERECEĞİZ"

Aralık ayında başlayacak asgari ücret görüşmelerine değinen Akkol, kendilerinin yine elini taşın altına sokacaklarını yine bu sürecin üçlü imza ile sonuçlanmasını istediklerini söyledi.

İşçilerin, işçi sendikalarının, işçi konfederasyonlarının memnun olmadığı, işletmeleride huzursuzluğun olduğu bir durumu arzu etmediklerini belirten Akkol, bunlarla birlikte işverenlerin ağır maliyetler altında ezildiği bir durumu da istemediklerini söyledi.  Akkol, "Dengeli bir asgari ücret konusunda yine hem işçi konfederasyonlarımızla hem devletimizle çalışmaya gayret göstereceğiz" ifadelerini kullandıç

"BİZ YİNE ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ"

Akkol'un açıklamalarından satır başları:

"Son üç asgari ücret artışında işçi, işveren ve hükümet olarak kararın altına üçlü imza attık. Bu hem işveren hem işçi hem de hükümet tarafı razı demek. Biz yine elimizi taşın altına koyacağız. Yine üçlü imza ile bu süreci sonuçlandırmak istiyoruz.

İşçilerimizin, işçi sendikalarımızın, işçi konfederasyonlarının memnun olmadığı, işletmelerimizde huzursuzluğun olduğu bir durumu arzu etmiyoruz. Bununla birlikte işverenlerin ağır maliyetler altında ezildiği bir durumu da istemiyoruz. Dengeli bir asgari ücret konusunda yine hem işçi konfederasyonlarımızla hem devletimizle çalışmaya gayret göstereceğiz."

NEBATİ: ARTIŞLAR ENFLASYONUN ÜZERİNDE OLACAK

Öte yandan geçtiğimiz günlerde enflasyon​ rakamlarının büyük ölçüde etkili olacağı bilinen asgari ücret zammı ile alakalı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Nebati, "Nasıl ki asgari ücrete geçtiğimiz yıl yaptığımız artışlar enflasyon oranının üzerinde olduysa, nasıl ki adımlarımızı sabit ücretli çalışanlar lehine attıysak, yeni dönemde de aynı yaklaşımızı devam ettireceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Batıkan Tayfun18 Kasım 2022 00:52

Asgari ücret ne kadar olacak

Sonraki Haber Yükleniyor...