Tgrt Haber

Yatırımcıdan gram ve ata altınına hücum: Kuyumculardan 'Altın yükselecek mi?' sorusuna cevap

12 Haziran 2023 17:14 - Güncelleme : 12 Haziran 2023 17:22

Ekranlarda 1.487 TL’ye kadar yükselen gram altın Kapalıçarşı piyasasında da gün içinde artışlarını sürdürerek rekor seviyeleri zorladı. Kuyumcular ise altınla ilgili tahminlerini anlatarak yatırımcının en çok tercih ettiği ürünleri açıkladılar.

Altın​ piyasaları haftaya yeni rekorlarla başlarken Kapalıçarşı​'da gün içinde bin 515 lirayı gördü. Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.490 lira seviyesinde işlem gördü.  Gün içinde değer kazançlarını sürdüren altın, 1.500 TL seviyelerini Kapalıçarşı piyasasında geride bıraktı.

ONS GERİLEDİ

Amerika’daki enflasyon verileri piyasalar tarafından merakla beklenirken, ABD faiz kararı da hem dolar hem de altın fiyatlarını etkileyecek. Dolar endeksi 103 seviyelerinde tutunurken, Fed’in faizleri sabit bırakacağı yönündeki beklentiler yükselmeye başladı. Ons altın Fed kararları öncesi geri çekilmeye çekilerek 1.951 dolara kadar geriledi.

ALTINA TALEP DEVAM EDİYOR

Vatandaşlar en çok gram ve ata altın alırken, gram altın​ fiyatlarının yukarı yönlü hareket edebileceği bekleniyor. Altın fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Ons altın bin 970 dolar seviyelerine yükseldi. Ons altındaki yükseliş gram altına da yansıdı. Geçtiğimiz haftalarda rekor yükselişler sergileyen gram altın Kapalıçarşı'da gün içinde bin 515 liraya kadar çıktı. Kapalıçarşı'da gram altın bin 504 liradan, çeyrek altın 2 bin 450 liradan, yarım altın 4 bin 900 liradan ata altını ise 10 bin 50 liradan satılıyor.

ALTIN YÜKLSELMEYE DEVAM EDECEK

Altının haftaya hareketli başladığını belirten Kapalıçarşı esnafı Emir Engin, “Altın seçim öncesi bin 500 TL’yi görmüştü. Bugün rekor tazeleyerek bin 515 seviyelerini gördü. Şu anda gram altın bin 504 TL, çeyrek altın 2 bin 450 TL, yarım altın 4 bin 900 TL, ata altın ise 10 bin 50 TL satılıyor.

Yatırımcıdan gram ve ata altınına hücum: Kuyumculardan 'Altın yükselecek mi?' sorusuna cevap

Şu anda altında hem alış hem de satış oluyor. İlerleyen günlerde altının yönü yukarı olacaktır. Vatandaş en çok ata lira ve gram altına talep gösteriyor. Tedarik konusunda da problem yaşıyoruz. Düğün sezonu da açıldı. Altının yüksek olmasından dolayı düğün yapacaklar şu anda beklemeye geçti” şeklinde konuştu.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...