Tgrt Haber

Yuan beş ayın en sert kaybını yaşadı, Çin Merkez Bankası'ndan yeni hamle geldi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Bloomberg HT
27 Haziran 2023 12:31 - Güncelleme : 27 Haziran 2023 12:34
Yuan beş ayın en sert kaybını yaşadı, Çin Merkez Bankası'ndan yeni hamle geldi

Çin Merkez Bankası para birimindeki değer kayıplarını yavaşlatmak için yuan sabitlemesini beklentilerin üzerinde sabitledi. Yuan pazartesi günü neredeyse %1 düşerek yaklaşık 5 ayın en sert değer kaybını yaşamıştı.

Çin Merkez Bankası​ yuandaki değer kayıplarını önlemek için sabitlemeyi beklentilerin üzerinde gerçekleştirdi. Böylece PBOC aralıksız ikinci gününde yuan​ sabitlemesini beklentinin üzerinde belirlemiş oldu.

YUAN PAZARTESİ GÜNÜ YÜZDE 1 DÜŞTÜ

Çin Merkez Bankası (PBOC), para birimindeki değer kaybını yavaşlatmak yuan sabitlemesini ortalama beklentinin 111 pip daha üzerinde bir seviyede belirledi. Çin ekonomisinin büyüme görünümüne yönelik olumsuz beklentilerle yuan pazartesi günü neredeyse %1 düşerek yaklaşık 5 ayın en sert değer kaybını yaşamıştı.

İÇ PİYASAYI CANLANDIRACAK ÖNLEMLER ALINACAK

Yuanın değer kaybında teşvik adımlarının beklentileri karşılayamaması ve politikaların gelişmiş ülke merkez bankaları ile ayrışması da etkili oldu. Oversea-Chinese Banking Corp FX Stratejisti Christopher Wong, “Sabitleme kararı, PBOC’nin dolar/yuan kurunun özellikle de 7,20’den 7,25’e çok hızlı şekilde yükselmesinden hoşlanmadığının güçlü bir göstergesi” dedi.

Öte yandan Çin Başbakanı Li Qiang’ın ülkede iç talebi canlandırmak ve piyasalardaki dinamizmi artırmak için daha pratik ve etkili önlemler alacaklarını açıkladı. Li, ikinci çeyrekte büyümenin ilk çeyrekten güçlü olmasını beklediğini belirtti.

Kaynak: Bloomberg HT

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...